Duitse Dog German Shepherd Mix – Is dit de juiste hond voor u?

Duitse Herder mix

Als je wilt weten of de Duitse Dog German Shepherd mix een geschikt huisdier is, dan is dit het artikel voor jou!

Ontmoet de Duitse Dog Duitse Herder Mix

De Duitse Dog German Shepherd mix, vaak de Great Shepherd genoemd, is de hybride nakomeling van de Duitse Dog en de Duitse Herder.

De Duitse Dog German Shepherd mix is een van de grootste kruisingen die er zijn.

Dus, wat moet je weten voordat je je haast om deze kolossale hond aan te schaffen?

Laten we beginnen met het bespreken van de kruisingscontroverse.

De kruisingscontroverse

Een kruising, hybride, of designerhond is een gemengd ras dat is gecreëerd door fokkers met twee specifiek gekozen raszuivere ouders.

Maar waarom een designer hond maken?

Eigenlijk zijn er een aantal redenen waarom fokkers kiezen voor kruisingen, en in feite is dit een praktijk die al bestaat sinds het begin van de relatie tussen mens en hond.

Toch betekent dat niet dat het een conflictloze praktijk is.

Ontdek wat er gebeurt als een Duitse Herder wordt gekruist met:

Sommige mensen houden vol dat kruisingen niets anders zijn dan mormels. Anderen beweren dat mormels anders zijn omdat het “toevallige” kruisingen zijn met een wijd onbekende afkomst.

Voor meer informatie over hoe mormels en kruisingen kunnen verschillen, klik hier.

En hoewel veel fokkers beweren dat rashonden gezonder zijn dan kruisingen vanwege de zorg die aan het fokken wordt besteed, toont de wetenschap ons het tegendeel.

Rashonden hebben meer kans om te lijden aan genetische ziekten en algemeen verlies van fitheid door generaties van overfokken.

Gekruiste pups hebben meer kans op een biologisch fenomeen dat hybride kracht wordt genoemd.

Hybride kracht is wanneer nakomelingen van een bredere genenpool langer overleven, minder ziek zijn en meer kans hebben om zich voort te planten.

Voor meer informatie over kruisingen en de biologische waarde van hybride kracht, klik hier.

Lees anders verder! Het is tijd om alles te leren over de Duitse Dog German Shepherd Mix!

Hoe is de Duitse Dog German Shepherd Mix ontstaan?

De eerste Duitse Dog Duitse Herder mix is onbekend.

Maar maak je geen zorgen. We kunnen je misschien niet precies vertellen hoe hij is ontstaan, maar we kunnen wel in de geschiedenis van zijn ouderrassen duiken.

Laten we beginnen met de Duitse Dog!

Geschiedenis van de Duitse Dog

Van de Duitse Dog wordt aangenomen dat hij uit Duitsland komt, hoewel deskundigen al lang vermoeden dat hij een band heeft met Denemarken. Wat die band precies is, hebben historici echter niet begrepen.

En hoewel zijn Deense afkomst een mysterie is, hebben deskundigen kunnen vaststellen dat de Duitse Dog oorspronkelijk werd gefokt als everzwijnenjager voor Duitse edelen.

De krachtige en massieve Duitse Dog was ook een ongelooflijke waakhond.

Ondanks dat hij bij veel liefhebbers bekend stond als een “zachte reus”, stond de Duitse Dog bekend om zijn loyale aard en ongelooflijke vermogen om zijn huis en familie te bewaken.

De hedendaagse Duitse Dog is nog steeds even trouw en liefdevol, dus het is geen verrassing dat hij op nummer 14 van de 194 staat op de lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen van de American Kennel Club!

Geschiedenis van de Duitse Herder

Als herdershond uit Duitsland zijn de meeste deskundigen het erover eens dat de Duitse Herder afstamt van een kleine groep herdershonden uit de jaren 1800.

In feite beweren veel historici dat de Duitse Herder direct verwant is aan de vijf belangrijkste Italiaanse herdersrassen, waaronder de Lupino del Gigante, de Bergamasco Herder, de Pastore d’Oropa, Cane da Pastore Della Lessinia e del Lagorai, en de Cane Paratore.

Als van nature beschermend ras was de Duitse Herder een uitstekende waakhond en herdershond, die eeuwenlang in Duitsland het vee hoedde en beschermde.

Het was echter het werkethos van het ras, de loyale aard en de ongelooflijke intelligentie die hem tot een van de beste militaire en politiehonden maakten.

Maar de Duitse Herder wordt aanbeden door meer dan landbouwers en wetshandhavers.

In feite is hij een favoriete familiehond, met een indrukwekkende plaats op nummer twee van de Amerikaanse Kennel Club’s lijst van Amerika’s favoriete hondenrassen!

Duitse Dog Duitse Herder Mix Temperament

Wat is het temperament van de Duitse Dog German Shepherd Mix?

Omdat de Duitse Dog German Shepherd mix een kruising is, is het belangrijk in gedachten te houden dat hij een aantal verschillende temperamentvolle eigenschappen van zijn raszuivere ouders kan erven.

Laten we, om meer te weten te komen, de persoonlijkheden van de Duitse Dog en de Duitse Herder doornemen.

Duitse Dog Temperament

De Duitse Dog staat bekend als de zachtaardige reus van de hondenwereld. Hij schiet goed op met kinderen en andere huisdieren, inclusief andere honden.

Dit is een goed gemanierd, geduldig en kalm ras dat echt alleen maar wil luieren en bij degenen zijn van wie hij het meest houdt.

Deskundigen raden echter wel aan om dit grote ras aan de lijn te houden als u hem buitenshuis uitlaat. Hoewel hij er misschien uitziet als een slome die binnen rondloopt, is hij eigenlijk heel snel en kan hij de gewoonte hebben om weg te lopen na intrigerende geuren.

En hoewel de Duitse Dog zachtaardig is en het goed doet met kinderen en andere dieren, is het belangrijk op te merken dat dit een enorme hond is die veel ruimte inneemt.

Natuurlijk zijn vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining een must bij dit grote ras en zullen helpen om ervoor te zorgen dat hij opgroeit tot een veelzijdige, angstvrije en gelukkige hond.

Duitse Herder Temperament

Net als de Duitse Dog is de Duitse Herder een krachtige hond met een zacht karakter. Hij doet het goed met kinderen en andere huisdieren, maar hij kan afstandelijk zijn tegenover vreemden.

Loyaal tot het einde, zou de Duitse Herder gewillig zijn leven geven voor zijn familie en zorgt voor een ongelooflijk toegewijd en liefdevol huisdier.

Geduldig, intelligent en goed trainbaar, is de Duitse Herder een geweldige hond voor gezinnen van alle leeftijden.

Het is echter zeer belangrijk op te merken dat de Duitse Herder een intelligent, werkgericht ras is en gelukkig zal zijn zolang hij geestelijk en lichamelijk actief wordt gehouden.

Het is dus eerlijk om te verwachten dat uw Duitse Dog Duitse Herder mix pup een geweldige familiehond is.

Hij zal waarschijnlijk geduldig en zachtaardig zijn, maar hij kan ook onzeker zijn rond vreemden. Een goede socialisatie vanaf jonge leeftijd is dus essentieel.

Als hij de onverzadigbare werklust van de Duitse Herder erft, zou je ook kunnen merken dat hij zich verveelt en ongeduldig wordt zonder taken te doen.

Hoe zal mijn Duitse Dog er uitzien?

Als het gaat om fysieke verschijning en grootte, bedenk dan dat het uiterlijk van uw Duitse Dog Duitse Herder mix kan variëren, afhankelijk van genetica en toeval.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar de bepalende kenmerken van de Duitse Dog en de Duitse Herder om een beter idee te krijgen van welke kenmerken de Duitse Dog German Shepherd mix zou kunnen erven.

Duitse Dog Uiterlijk

Met een hoogte van 28-32 centimeter en een gewicht van 110-175 pond is de Duitse Dog een van de grootste honden in het hondenrijk.

De Duitse Dog wordt geboren met lange oren, die mogen worden geknipt. Hij heeft ook een lang, mager lichaam, een grote kop, een lange staart, en een korte, glanzende vacht die in zes standaardkleuren voorkomt:

 • Zwart
 • Gestroomd
 • Blauw
 • Mantel
 • Harlekijn
 • Fawn

Duitse Herder Uiterlijk

De Duitse Herder is een krachtig ras, dat 22-24 inch groot is en tussen de 50-90 pond weegt.

In theorie betekent dit dat een Duitse Herder Duitse Dog mix alles kan wegen van 50 tot 175 pond!

In werkelijkheid zullen de meeste pups in het midden van dit bereik vallen, met een paar uitschieters. Maar wees voorbereid, en maak geen veronderstellingen op basis van hun uiterlijk als pup.

de GSD heeft een dichte, dubbellaagse vacht die tot gemiddelde lengte kan groeien. Hij heeft grote, rechtopstaande oren, heldere ogen en een expressief gezicht.

Net als de Duitse Dog is ook de Duitse Herder er in zes kleuren:

 • Zwart en Tan
 • Zwart
 • Rood en Zwart
 • Sabel
 • Grijs
 • Zwart en Zilver

Kleurvererving is ingewikkeld, net als vachttype. U zult waarschijnlijk niet precies weten wat voor soort vacht uw Duitse Dog zal hebben totdat hij volwassen is.

Hoe verzorg ik een Duitse Dog Duitse Herder Mix?

De vachtverzorging van uw Duitse Dog Mix hangt vooral af van het type vacht dat hij van zijn ouders erft.

De Duitse Dog German Shepherd mix zal verharen en hij zal af en toe geborsteld moeten worden, waarbij de meeste deskundigen het erover eens zijn dat twee of drie keer per week borstelen het beste is.

Verder zou uw Duitse Dog German Shepherd mix slechts af en toe een bad nodig moeten hebben, tenzij hij natuurlijk bijzonder rommelig wordt.

Zoals alle honden moeten ook de nagels van uw Duitse Dog German Shepherd mix regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze breken of splijten.

Hij moet ook vaak zijn oren laten schoonmaken om ze vrij te houden van puin, was, vocht en infecties.

Gezondheidsproblemen en levensduur van een Duitse Dog German Shepherd Mix

Zoals de meerderheid van de zeer grote honden, is de levensduur van de Duitse Dog German Shepherd Mix helaas kort, gemiddeld 7-10 jaar.

Aangezien de Duitse Dog German Shepherd mix een kruising is, kan hij ook vatbaar zijn voor de genetische gezondheidsproblemen van zijn raszuivere ouders.

Hoewel een vroegtijdig gezondheidsonderzoek een goede manier is om beter te voorspellen waar uw huisdier in de toekomst mee te maken kan krijgen, zou u ook wat onderzoek moeten doen naar de ouderrassen van de Duitse Dog Duitse Herder mix.

Laten we beginnen met de Duitse Dog.

Levensduur en gezondheidsproblemen van de Duitse Dog

Met een levensduur van 7-10 jaar kan de grote Duitse Dog gevoelig zijn voor

 • hartziekten
 • oogproblemen
 • auto-immune thyroiditis
 • heupdysplasie
 • hypothyreoïdie
 • en opgeblazen gevoel.

Bloat is wereldwijd de grootste bedreiging voor de gezondheid van Duitse Doggen.

Het treedt op wanneer de maag zich vult met lucht en zichzelf terugdraait. De enige remedie is een onmiddellijke spoedoperatie, dus maak uzelf vertrouwd met de symptomen voordat u een Duitse Dog naar huis brengt.

Een opgeblazen gevoel wordt vaak veroorzaakt door het te snel naar binnen schrokken van voedsel, dus het gebruik van een langzame voerbak kan helpen.

Volgens het Canine Health Information Center, moeten Duitse Doggen worden gescreend op de volgende ziekte voordat ze fokken:

 • heupdysplasie
 • oogziekte
 • hartziekte
 • auto-immune thyroiditis

Levensduur en gezondheidsproblemen van de Duitse herder

Net als de Duitse Dog heeft de Duitse Herder een korte levensduur van 7-10 jaar.

Dit betekent dat Duitse Herder mix pups waarschijnlijk ook 7-10 jaar zullen leven.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen van Duitse Herders zijn:

Elleboog- en heupdysplasie

Eén op de vijf Duitse herdershonden ontwikkelt pijnlijke artritis in de heupen of ellebogen als gevolg van een abnormale botontwikkeling in het gewricht.

Om toekomstige generaties te beschermen, moeten fokkers van Duitse Doggen en Duitse Herders hun gewrichten laten controleren door een dierenarts, die een gezondheidscertificaat afgeeft.

Atrofie van de alvleesklier

Deze erfelijke aandoening treft ongeveer 1 op de 5 Duitse herdershonden.

Het verhindert dat de dunne darm vetten goed opneemt, met als gevolg een slechte groei. Hoewel we weten dat het een erfelijke genetische aandoening is, is er nog geen test voor dragers.

Allergieën

Duitse Herders zijn gevoeliger voor allergieën dan de gemiddelde hond. De meest voorkomende allergieën zijn dermatitis, inhalatieallergieën en voedselallergieën.

Panosteitis

1 op de 10 jonge Duitse Herders heeft te maken met intermitterende kreupelheid veroorzaakt door panosteitis, die de zich ontwikkelende botten aantast. Honden groeien over deze aandoening heen wanneer hun skelet volgroeid is.

Bloat

Aangezien dit een veel voorkomende ziekte is bij Duitse Doggen en Duitse Herders, moet u extra alert zijn op de symptomen bij hun pups.

Mijn Duitse Dog Duitse Herder Mix trainen en oefenen

Eenmaal volwassen, zal uw Duitse Doggen Mix gedijen bij minstens een uur beweging per dag.

Pas echter op dat u uw Duitse Dog niet overmatig traint, vooral tijdens de puppytijd en de adolescentie.

Omdat de Duitse Dog German Shepherd mix snel groot wordt, is zijn lichaam gevoelig voor blessures.

Tegen de leeftijd van twee jaar zou uw Duitse Herdershond echter fysiek volwassen genoeg moeten zijn voor meer krachtige wandelingen, trektochten of joggen.

Het trainen van uw Duitse Doggenmix moet leuk en gemakkelijk zijn. Dit is een intelligente hond die graag wil behagen en graag leert.

Natuurlijk werken positieve bekrachtiging en veel gezonde traktaties tijdens de training altijd het beste.

Duitse herder mix

Is de Duitse Dog German Shepherd Mix de juiste hond voor mij?

Het leven met een Duitse Dog Duitse Herder mix kan leuk zijn, maar het zal ook veel werk zijn.

Vergeet niet dat dit een hond is die zich nauw aan zijn mensen bindt en veel mentale en fysieke stimulatie nodig zal hebben om gelukkig en gezond te blijven.

Deze kruising zal het ook het beste doen in huizen met grote, omheinde achtertuinen waar hij vrij kan spelen, evenals ruimte binnen voor hem om rond te hangen.

Hij zal ook een eigenaar nodig hebben die tijd heeft om hem elke dag te trainen en te oefenen.

Als u echter klaar bent voor een intelligente, trouwe en geduldige hond ter grootte van een klein paard, dan heeft u wellicht een match gevonden die gemaakt is in de hemel van een kruising!

Vergelijkbare rassen

Als u niet zeker weet of deze hybride het beste ras voor u is, zijn er genoeg andere waaruit u kunt kiezen.

Hier zijn enkele andere rassen met vergelijkbare kenmerken die misschien iets beter bij je passen:

Het kiezen van een Duitse Dog German Shepherd Mix Puppy

Op zoek naar een aantal Duitse Dog Duitse Herder mix pups?

Houd in gedachten dat het van het grootste belang is dat je een puppy krijgt van een betrouwbare bron.

Gerenommeerde fokkers zullen hun Duitse Dog Duitse Herder pups vooraf op hun gezondheid hebben gescreend en zullen u certificaten kunnen aanbieden om te bewijzen dat ze in goede gezondheid verkeren voordat u ze koopt.

Prijs

Over het kopen van Grote Herder pups gesproken, hoeveel zullen ze u kosten?

Fokkers vragen meestal 500 tot meer dan 1000 dollar.

Als je een redding zoekt, zul je waarschijnlijk veel minder betalen. We hebben het over maximaal $50 tot $100.

Vergeet niet dat het vinden van het exacte ras of de kruising die je wilt, een hit of misser kan zijn.

Misschien krijg je wel een hond in plaats van een puppy, of zelfs een Duitse Dog Duitse Herder Lab mix in plaats van gewoon een Duitse Dog Duitse Herder mix.

Er zijn echter een heleboel voordelen aan het redden van een hond, afgezien van de prijs.

Maak je geen zorgen. Wij geloven dat zolang u zich voorbereidt, uw onderzoek doet en vragen stelt, u de perfecte hond voor u zult vinden!

Veel geluk!

Referenties en verder lezen

Turcsan et al, Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs, PLOS ONE, 2017.

Howell et al , Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Veterinary Medicine Research and Reports, 2015.

Sutter en Ostrander, Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics, 2004.

Ackerman, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.

Beuchat, The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth, Institute of Canine Biology, 2014.

Cavanagh & Bell, Veterinary Medical Guide to Cat and Dog Breeds, CRC Press, 2012.