Cavalier King Charles Spaniel Hondenras Informatie Centrum

Cavalier King Charles Spaniel Hondenras Informatie Centrum

Het hondenras Cavalier King Charles Spaniel is klein, levendig, actief en vriendelijk. Dit appartement huisdier kan de ideale schoothond en metgezel zijn voor gezinnen en eerste keer down eigenaren. Hun lange zijdeachtige haar komt in veel verschillende kleuren en patronen. Het is een veel verharende speelgoedhond die graag een band opbouwt tijdens een verzorgingssessie. Vandaag delen we feiten en leren we alles over de kenmerken en raseigenschappen van de Cavalier King Charles Spaniel. Van het vinden van een gezonde Cavalier King Charles Spaniel pup, tot het verzorgen en opvoeden van een volwassen hond.

Een lid van de speelgoedhondengroep en een geweldig eerste huisdier voor hondenouders, Cavalier King Charles pups zijn gemakkelijk om van te houden. En als je goed voor ze zorgt, kunnen ze ook een behoorlijke levensduur hebben. Vandaag bekijken we ook hoe slim het ras is in vergelijking met andere honden, en hoe gemakkelijk ze te trainen zijn. En wat deze rashond aan beweging nodig heeft. De geschiedenis van de Cavalier King Charles Spaniel is verrassend gevarieerd, van routes als jachthond tot het hedendaagse huisdier in een appartement.

Wat is een Cavalier King Charles Spaniel?

De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine hond met een grote persoonlijkheid. Ze hebben een lange, zachte, zijdeachtige vacht en een zeer zachtaardig karakter.

Moderne Cavaliers zijn een van de grootste speelgoedhondenrassen, maar nog steeds klein genoeg om mee te nemen. Gefokt en aanbeden in hun huizen als mooie gezelschapshonden, zitten ze boordevol persoonlijkheid. Deze prachtige hond kan lijden aan enkele echt vreselijke gezondheidsproblemen, maar die zijn gelukkig te vermijden als je een puppy krijgt met volledig op gezondheid geteste ouders.

  • Populariteit: 19e meest populaire ras in de VS vandaag.
  • Doel: Gezelschap
  • Gewicht: 13-18 pond
  • Temperament: Zachtaardig, liefdevol, niet-agressief

Veelgestelde vragen over de Cavalier King Charles Spaniel

Hier zijn enkele van de populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over dit ras.

Cavalier King Charles Spaniel

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Cavalier King Charles Spaniel

Dit speelgoed Spanielras kan generaties lang worden getraceerd; in feite kunnen we zijn afkomst volgen tot in de 16e eeuw.

In die tijd werden ze vaak geschilderd in portretten als metgezellen van dames.

In die tijd waren ze er in veel meer soorten en maten; inmiddels zijn ze met de veranderende trends en tijden in en uit de mode geraakt.

Bovendien kreeg deze verrukkelijke kleine spaniel zijn eigen rasvereniging en officiële naam in de late jaren 1920. Maar het werd niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club tot de jaren ’40.

Sindsdien is het ras steeds uniformer van type geworden. Het is echter ook veel meer gaan afwijken van de traditionele vorm van een Spaniel, vooral wat betreft hun gezicht en hoofd.

Leuke feiten over de Cavalier King Charles Spaniel

Dit ras heeft een koninklijke geschiedenis! Koning Charles II, ook bekend als de “Cavalier King”, was een grote fan van het ras en gaf hen hun naam.

Eigenlijk wordt gezegd dat hij nooit ergens heen ging zonder zijn geliefde Cavalier pups.

Dus, wat is het aan deze teddybeer hond dat eigenaren zo verleidelijk vinden? Het zou iets te maken kunnen hebben met hun lieve verschijning.

Cavalier King Charles Spaniel Uiterlijk

Als klein ras zijn Cavalier Spaniels vrij geschikt voor de meeste huizen. Gemiddeld wegen ze 13-18 pond en meten ze tussen de 12 en 13 centimeter. Leren over de ontwikkelingsstadia van puppy’s kan u laten zien hoe lang het duurt voor uw pup volgroeid is!

Bovendien kunnen ze komen in black and tan, ruby, kastanje en wit of een combinatie. Dit ras staat bekend om zijn prachtige vacht en de levendige kleuren. Hun prachtige vachten maken hen een mededinger voor een van de schattigste rassen ooit!

Ze hebben ook brede eerlijke ogen. Helaas heeft dit schattige en unieke gezicht een behoorlijk hoge prijs. Maar voordat we ingaan op de details van het vinden en verzorgen van Cavalier King Charles Spaniel pups, laten we eerst meer te weten komen over de persoonlijkheid van dit ras.

Cavalier King Charles Spaniel Temperament

Cavalier King Charles honden hebben een geweldige reputatie als huisdieren. Sinds ze aanvankelijk werden geïntroduceerd als schoothondjes, zijn ze gefokt om geweldige metgezellen te zijn. In feite hebben ze bijna geen geschiedenis van agressie en staan ze bekend om hun fantastische omgang met kinderen en volwassenen.

Cavalier King Charles Spaniel Hondenras Informatie Centrum

Ze zijn ook een zelfverzekerd stel, en vertonen geen tekenen van nervositeit of angst voor vreemden. Met name een verlegen Cavalier Spaniel is een zeldzaamheid, en ze zijn van nature vrolijk.

Een gemakkelijk ras, ze zullen zich graag aan uw voeten opkrullen terwijl u werkt. Aan de andere kant zijn ze net zo tevreden om samen een boswandeling te maken. Zoals bij elk ras is vroege socialisatie de sleutel tot de opvoeding van een gelukkige, goed aangepaste hond.

Het trainen van uw Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier Spaniel staat erom bekend dat hij gemakkelijk afgeleid is. Daarom is het belangrijk om consequent te zijn met uw trainingsplan. Ze reageren bijvoorbeeld goed op positieve versterking. Overweeg dus om uw nieuwe pup een traktatie te geven nadat hij met succes een taak heeft uitgevoerd of een bevel heeft opgevolgd.

U kunt ook overwegen om trainingstechnieken in hun oefening te verwerken.

Oefening

Omdat Cavaliers energiek kunnen zijn, is voldoende beweging erg belangrijk. Rennen, jagen, zwemmen en vangen zijn bijvoorbeeld allemaal goede opties voor lichaamsbeweging. Ze zijn ook geweldige metgezellen in de auto, zolang ze van jongs af aan gewend raken aan reizen. Wees dus niet bang om met uw Cavalier Spaniel naar het strand of het platteland te gaan voor een lange wandeling.

Echter, zelfs de meest krachtige oefening en trainingsplannen zullen deze prachtige hond niet beschermen tegen enkele zeer ernstige gezondheidsproblemen.

Cavalier King Charles Spaniel gezondheid en verzorging

Dit ras is vatbaar voor enkele van de meer algemene kwalen waar veel rashonden aan lijden. Hieronder vallen oog- en ooraandoeningen. Deze aandoeningen zijn echter gering in vergelijking met twee ernstige en enge aandoeningen die het ras vaak treffen.

Syringomyelia

De Cavalier King Charles Spaniel is gefokt om een karakteristiek en aantrekkelijk hoofd en gezicht te hebben. Hun liefdevolle uitdrukking is een groot deel van de aantrekkingskracht van het ras.

Helaas heeft de vorm en grootte van de achterkant van hun schedel een ernstig probleem doen ontstaan.

Syringomyelia is een gecompliceerde aandoening; het betekent dat er een mismatch is tussen de grootte van de schedel en de grootte van de hersenen.

Als gevolg daarvan zijn er problemen met hersenvocht dat moet doorstromen naar hun wervelkolom.

Dit is een verschrikkelijke en ernstige aandoening.

Daarom is het belangrijk om te weten dat dit bij dit ras veel voorkomt. Dit betekent dat de kans dat uw Cavalier Spaniel deze aandoening ontwikkelt extreem groot is.

Dus, als u overweegt geld en liefde te investeren in een van deze honden, lees dan dit artikel voordat u uw beslissing neemt. We bespreken de mogelijke gevolgen van deze aandoening voor uw pup en het ras als geheel.

Mitral Valve Disease

Helaas is syringomyelia niet de enige ernstige aandoening die de Cavalier treft. Ze lijden ook aan hoge percentages Mitral Valve Disease (MVD). In feite hebben ze meer kans om dit te ontwikkelen dan de meeste andere honden.

Door deze ziekte verslechtert de hartklep van de hond. Dit begint als een hartruis, maar resulteert in ademnood en symptomen.

Hierdoor kan Mitral Valve Disease zeer snel fataal worden, vaak binnen 1-3 jaar.

Voor meer informatie over de gezondheid van dit ras, lees dit.

Aan de andere kant is een voordeel van de verzorging van uw Cavalier Spaniel dat hun vacht tamelijk onderhoudsarm is.

Cavalier King Charles Spaniel Verzorging en Voeding

De vacht van dit ras is tamelijk lang en zijdeachtig. De Cavalier King Charles Spaniel verhaart echter gemakkelijk met wekelijks borstelen en af en toe een bad.

Belangrijk is dat dit ras gevoelig is voor overgewicht. Daarom is het belangrijk om ze hoogwaardige voeding te geven en ze niet te overvoeren.

Ook is regelmatige lichaamsbeweging van goede kwaliteit de sleutel om dit ras op een gezond gewicht te houden.

Dus, gezien de vele ernstige gezondheidsproblemen die dit arme ras teisteren, hoe lang kunnen we verwachten dat ze leven?

Hoe lang leven Cavalier King Charles Spaniels?

U kunt verwachten dat uw Cavalier Spaniel tussen de 8 en 12 jaar oud wordt.

Maar vergeet niet, alleen omdat uw hond tot 12 jaar kan leven, betekent niet dat hij gezond zal zijn.

In het bijzonder kan dit ras onnodig lijden aan ernstige kwalen. Dit geldt ongeacht hoe goed u ze verzorgt.

Hierdoor is het belangrijk om echt lang na te denken of het de moeite waard is om deze hond in je gezin te introduceren.

Zijn Cavalier King Charles Spaniels goede gezinsdieren?

Het lijdt geen twijfel dat de Cavalier King Charles een winnende persoonlijkheid heeft.

Daarom zijn ze uitstekende huisdieren vanwege hun zachtaardige aard en liefdevolle toewijding aan hun eigenaren.

Al met al betekenen het lieve en zachte temperament van dit ras dat ze geweldige gezinshuisdieren zijn.

Het zijn ook zeer actieve honden die graag in de tuin spelen of lange wandelingen maken. Tegelijkertijd vinden ze het heerlijk om thuis te relaxen en hebben ze weinig verzorging nodig, afgezien van regelmatige verzorging en speeltijd.

Zonder volledig te weten welke problemen ze zullen ontwikkelen, is het echter een goed idee om te overwegen een reddingshond te adopteren in plaats van een nieuwe pup te kopen.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Cavalier King Charles Spaniel

Helaas zijn de nadelen van dit ras vrij ernstig.

Daarom is het aan u om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om te beslissen of u bereid bent voor dit ras te zorgen.

Nadelen

  • Grote kans op ernstige en pijnlijke aandoeningen
  • Zeer duur in aanschaf
  • Geneigd tot overgewicht

Pros

  • Geweldig met kinderen en volwassenen
  • Gemakkelijk en ontspannen
  • Weinig onderhoud qua verzorging en voeding

Natuurlijk zal het aanschaffen van de juiste producten en accessoires je op weg helpen en je voorbereiden op je nieuwe pup.

Het redden van een Cavalier King Charles Spaniel

Het redden van een hond uit een asiel heeft veel voordelen; namelijk de vreugde van het geven van een liefdevol thuis aan een dier dat er een nodig heeft.

Maar het andere belangrijke voordeel van een Cavalier King Charles Spaniel redden heeft te maken met hun gezondheid.

Dat komt omdat het redden van een volwassen Cavalier Spaniel u het voordeel van tijd geeft – u zult weten of de hond gezond is en of hij ernstige aandoeningen heeft.

Bijvoorbeeld, het adopteren van een hond ouder dan 2,5 jaar betekent dat u een goed idee moet hebben of de hond lijdt aan syringomyelia.

Voor meer informatie kunt u hier een lijst van reddingsverenigingen en asielen vinden.

Echter, als je je hart hebt gezet op het mee naar huis nemen van een puppy, moet je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Cavalier King Charles Spaniel pups op verantwoorde wijze worden gefokt.

Het vinden van Cavalier King Charles Spaniel Puppies

De prijs van een Cavalier King Charles Spaniel kan variëren van $ 1.800 tot $ 3.500 – dat is veel geld voor een huisdier dat vrijwel zeker ernstige kwalen zal ontwikkelen.

Vergeet niet dat bovenop deze initiële kosten, u zeer zeker zult moeten investeren in een aantal huisdierverzekeringen of hoge veterinaire kosten.

Bovendien vindt u hier meer advies over het kopen van een Cavalier King Charles pup.

Cavalier King Charles Fokkers

Onnodig te zeggen dat deze prachtige honden een mooi leven verdienen.

Daarom moet u de fokker vragen om een bewijs dat beide ouders duidelijke MRI’s hebben. Idealiter worden de MRI’s genomen nadat ze 2,5 jaar oud waren. Dit zal helpen om er zeker van te zijn dat u geen pup krijgt die aan syringomyelia lijdt.

Een andere manier om de voordelen van de persoonlijkheid van de Cavalier te krijgen zonder het hoge risico op gezondheidsproblemen is om te overwegen een Cavalier kruising te nemen.

Als je dat doet, zorg er dan voor dat de Cavalier ouder een duidelijke MRI heeft. Vraag ook om een bevestiging van de dierenarts dat ze gezond zijn. Zorg er bovendien voor dat de andere ouder een ras is dat een volle snuit heeft en in uitstekende gezondheid verkeert.

Als u dit doet, maakt u de meeste kans op een hond die een gezonde, gelukkige toekomst tegemoet gaat.

Zorg er bovendien voor dat de fokker bij wie je koopt een vergunning heeft en betrouwbaar is.

U moet nooit een puppy kopen van een puppyfokkerij.

Je zult ook rekening moeten houden met de tijd en energie die het kost om een nieuwe pup op te voeden.

Opvoeden van een Cavalier King Charles Spaniel Puppy

Een nieuwe puppy opvoeden is geen sinecure, maar we hebben tal van gidsen en producten om u op weg te helpen.

Bekijk onze puppyverzorgingsgidsen voor nuttige tips en trucs voor het opvoeden van een gezonde, gelukkige hond.

Vergeet niet dat u de gezondheidsrisico’s van dit ras kunt compenseren door in plaats daarvan een kruisingsras te kopen.

Met zoveel kruisingsalternatieven is het echt niet nodig om een pup te adopteren met zoveel gezondheidsproblemen.

Bekijk om te beginnen onze gids voor Cavalier Spaniel kruisingen of klik op de specifieke links hieronder.

Natuurlijk kan het vergelijken van dit schattige ras met andere kleine rassen je helpen om een beslissing te nemen.

De Cavalier King Charles Spaniel vergelijken met andere rassen

Lees onze gids over kleine rassen en de gezondheid van kleine rassen om te bepalen of er een andere kleine hond is die beter bij uw gezin past.

Gelukkig zijn er genoeg vergelijkbare rassen zonder de moeilijkheden die gepaard gaan met de slechte gezondheid van de Cavalier.

Vergelijkbare rassen

Zoals bij elke rashond zijn er voor- en nadelen aan het in huis nemen van dit ras.

Cavalier King Charles Spaniel Reddingen

USA

UK

Australië

Canada

Heeft u een van deze speciale honden? Laat ons dan hieronder weten of u problemen heeft gehad met de gezondheid van uw pup en hoe u uw hond heeft gevonden.

Referenties en bronnen