Bravecto vlooien behandeling voor border collie

Als eigenaar van een border collie weet je dat deze honden veel beweging nodig hebben en graag buiten zijn. Maar dit betekent ook dat ze vaak in contact komen met vlooien en teken, die vervelende ziektes kunnen overbrengen. Gelukkig is er een oplossing: Bravecto vlooien behandeling.

Bravecto vlooien behandeling

Wat is Bravecto?

Bravecto is een vlooien en tekenbehandeling voor honden. Het is een tablet die je één keer per drie maanden geeft aan je hond. Het is een krachtig middel en kan gebruikt worden voor de behandeling en voorkoming van vlooien en teken. Het werkt snel en effectief.

Hoe werkt het?

Bravecto bevat het actieve ingrediënt fluralaner, dat de vlooien en teken doodt. Het werkt door het blokkeren van de zenuwsignalen van de vlooien en teken, waardoor ze verlamd raken en sterven. Het middel wordt via de bloedbaan verspreid, waardoor het hele lichaam van de hond beschermd wordt.

Voordelen

Bravecto heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vlooien- en tekenbehandelingen:

  • Langdurige bescherming: één tablet beschermt je hond voor drie maanden
  • Snel werkend: de tablet begint binnen 2 uur te werken
  • Makkelijk te geven: de tablet kan gegeven worden met of zonder voedsel
  • Effectief: Bravecto doodt niet alleen de vlooien en teken, maar voorkomt ook herbesmetting

Is Bravecto veilig voor mijn hond?

Bravecto is veilig voor de meeste honden, maar het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de dosering te respecteren. Het middel is niet geschikt voor honden jonger dan 8 weken of lichter dan 2 kg. Als je hond gezondheidsproblemen heeft, overleg dan eerst met een dierenarts voordat je Bravecto gebruikt.

Hoe geef ik het aan mijn border collie?

Bravecto is verkrijgbaar in verschillende doseringen, afhankelijk van het gewicht van je hond. Het is belangrijk om de juiste dosering te kiezen en de instructies op de verpakking te volgen. De tablet kan gegeven worden met of zonder voedsel. Het is belangrijk om de tablet in zijn geheel door te slikken en niet te breken of te kauwen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Net als bij alle medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen van Bravecto zijn braken, diarree, verminderde eetlust en vermoeidheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen. Als de bijwerkingen aanhouden of ernstig zijn, neem dan contact op met een dierenarts.

FAQs

1. Kan Bravecto gebruikt worden voor andere hondenrassen?

Ja, Bravecto kan gebruikt worden voor andere hondenrassen. Het is belangrijk om de juiste dosering te kiezen en de instructies op de verpakking te volgen.

2. Is Bravecto effectief tegen andere parasieten?

Nee, Bravecto is alleen effectief tegen vlooien en teken. Voor de behandeling van andere parasieten zoals hartworm, wormen en luizen, zijn er andere middelen beschikbaar.

3. Kan ik Bravecto kopen zonder recept van een dierenarts?

Ja, Bravecto is verkrijgbaar zonder recept van een dierenarts. Het is echter wel aan te raden om voor gebruik een dierenarts te raadplegen.

4. Wat moet ik doen als mijn hond een overdosis Bravecto heeft ingenomen?

Als je vermoedt dat je hond een overdosis Bravecto heeft ingenomen, neem dan direct contact op met een dierenarts.

5. Kan ik Bravecto gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar de veiligheid van Bravecto tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is daarom aan te raden om het middel niet te gebruiken tijdens deze periodes.

Conclusie

Bravecto is een effectieve vlooien- en tekenbehandeling voor border collies. Het biedt langdurige bescherming en is snel werkend. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de juiste dosering te kiezen. Als je hond gezondheidsproblemen heeft, overleg dan eerst met een dierenarts voordat je Bravecto gebruikt. Met Bravecto kun je je border collie beschermen tegen vlooien en teken, zodat je samen kunt genieten van lange wandelingen en avonturen in de buitenlucht.