Beste speelgoed voor Border Collies – om hun hersenen en lichaam bezig te houden

beste speelgoed voor border collies lang

Vandaag deel ik mijn topkeuzes voor het beste speelgoed voor Border Collies. Ik heb speelgoed geselecteerd waar mijn eigen Border Collie dol op is, samen met beproefd speelgoed dat ontworpen is om intelligente honden langer bezig te houden. Het beste speelgoed voor Border Collies houdt hun hersenen en lichaam bezig. Het is belangrijk dat dit slimme, drukke ras veel manieren heeft om gelukkig te blijven.

Hoe een Border Collie te vermaken

Border collies zijn zeer actieve honden. Oorspronkelijk gefokt om naast de mens te werken bij het controleren van kuddes schapen, hebben deze honden een tomeloze energie. En een groot vermogen om hun baas te begrijpen en met hem samen te werken.

Border Collies zijn zo intelligent dat ze door onderzoekers zijn uitgekozen om als basis te dienen bij het analyseren van intelligentievermogens bij alle honden! Deze buitengewone intelligentie betekent echter dat ze zich gemakkelijk kunnen vervelen. Hondenspeelgoed kan hierbij helpen.

Het zou onrealistisch zijn om te denken dat we elke seconde van de dag met onze pups kunnen doorbrengen, om ervoor te zorgen dat ze gelukkig zijn en vermaakt worden. Daarom is het belangrijk om hondenspeelgoed te vinden dat onze honden kan stimuleren als we weg zijn, of op het werk, als beweging en interactie geen optie is.

Goed speelgoed voor Border Collies

Er zijn zoveel verschillende soorten hondenspeelgoed om uit te kiezen als je op zoek bent naar het beste speelgoed voor Border Collies. Er zijn piepspeeltjes, textuurspeeltjes, interactieve hondenspeeltjes, puzzelspeeltjes, speeltjes met voedsel, en nog veel meer. Interactief speelgoed is een geweldige manier om uw hond te vermaken als u het druk heeft of niet in de buurt bent, omdat het vaak gaat om oefening of het oplossen van problemen. Dit kan betekenen dat u een snoepje of speeltje uit iets anders moet bevrijden, of dat u een puzzel moet oplossen om een beloning te krijgen.

Puzzelspeelgoed voor Border Collies

Puzzelspeelgoed is een geweldige optie bij het vinden van het beste speelgoed voor Border Collies. Puzzels voor Border Collies worden meestal opgelost als uw hond stukjes van het speelgoed verplaatst of het verandert om lekkers te onthullen dat u erin verstopt hebt. Er zijn honderden verschillende puzzelspeeltjes voor border collies online verkrijgbaar, maar wij hebben vier van de beste gekozen.

Outward Hound

Allereerst is er de Outward Hound hondenpuzzel van Nina Ottosson*. Nina Ottosson is beroemd in de hondenpuzzel wereld. Ze heeft veel hondenspeelgoed gemaakt, elk met een verschillende moeilijkheidsgraad.

Deze Outward Hound puzzel is een goede keuze voor een intelligente border collie. Het is een ‘gemiddelde’ optie-Nina’s speelgoed kan vallen onder de categorieën ‘gemakkelijk’, ‘gemiddeld’ of ‘gevorderd’, afhankelijk van de puzzelervaring van uw collie.

Het Outward Hound speelgoed heeft schuifblokken en draaibare flippers die bewegen om voedselcompartimenten te onthullen. Geen van deze elementen zijn verwijderbaar, dus er is geen gevaar dat uw hond zich per ongeluk verslikt in de onderdelen. Het verstoppen van traktaties in de compartimenten motiveert uw collie om de puzzel op te lossen en helpt hun intelligentie te ontwikkelen, terwijl het ook verveling voorkomt.

Tornado puzzel

Een ander leuk puzzelspeeltje voor border collies is de Tornado Puzzle*, ook van Nina Ottosson. Dit speeltje is nog een optie voor gemiddeld niveau. De Tornado puzzel is geweldig als u zich afvraagt hoe u border collies kunt vermaken, want het kan een echte uitdaging zijn om de traktaties te vinden.

De gelaagde delen van dit speeltje draaien om compartimenten voor traktaties te onthullen, die ook afgedekt kunnen worden met kleine witte botvormige hoesjes. Dit puzzelspeelgoed heeft 12 traktatievakken, dus kan de tijd die uw collie nodig heeft om alle beloningen te vinden echt rekken.

Trixie Puzzelbord

Als u iets zoekt om uw oudere collie kennis te laten maken met puzzelspeelgoed, dan is het Trixie puzzelbord voor huisdieren* een goede keuze. Hoewel sommige reviews kritiek hebben op dit puzzelspeelgoed omdat het te gemakkelijk is voor hun huisdieren, is het een geweldige manier om uw hond kennis te laten maken met puzzels.

Dit bord bevat veel verschillende soorten puzzels, om uw hond echt te helpen een verscheidenheid te leren beheersen. Ook kunt u de moeilijkheidsgraad verhogen door traktaties in meer dan één vakje te verstoppen, zodat uw pup meer vertrouwen krijgt in moeilijkere puzzels.

Hond Twister

Als u op zoek bent naar iets geavanceerder, omdat uw hond iets van een puzzelexpert is, is het Nina Ottosson Twister hondenspeelgoedspel* een geweldige optie. Dit is een speeltje voor gevorderden, wat betekent dat border collies zonder puzzelervaring er wat meer moeite mee kunnen hebben.

Om de traktaties uit dit spel te halen, moet uw hond de witte ladevergrendelingen verwijderen, en dan het schuifdeksel van de bovenkant verplaatsen. Puzzelspeelgoed zoals dit, waarbij uw hond moet nadenken om een probleem op te lossen en een beloning te krijgen, is geweldig voor intelligente honden zoals border collies. Ze dwingen uw hond om na te denken, en helpen de verveling tegen te gaan die vaak leidt tot destructief gedrag.

Interactief Speelgoed voor Border Collies

Puzzelspeelgoed is niet de enige optie als je je afvraagt hoe je een border collie zelf kunt vermaken. Een ander leuk speeltje voor border collies is een interactieve keuze.

IQ Bal

De Ourpets IQ Treat Ball* is een leuk interactief speeltje dat traktaties afgeeft voor uw hond als hij de bal rondduwt en achtervolgt.

Het vullen van dit speeltje met harde traktaties of brokjes is geweldig, omdat het dan een luid geluid maakt als het rolt, wat de aandacht van uw hond nog meer trekt! Dit is geweldig leuk voor collies, want het geeft ze iets om achteraan te rennen als u het druk heeft en geen bal kunt rondgooien.

Playay Tandbal

Als uw hond graag achter ballen aanzit, is een ander goed interactief speeltje de Playay dental treat ball*. Deze bal is vergelijkbaar met de vorige, in die zin dat uw hond hem kan rondduwen om traktaties te krijgen.

In plaats van traktaties in de bal te stoppen zodat ze uit gaatjes kunnen vallen, duw je de traktaties tussen de tanden. Dit betekent dat uw hond ook kan proberen op de bal te kauwen om de traktaties te krijgen, wat geweldig is voor honden die de neiging hebben destructief te worden als ze zich vervelen.

Interactieve Dispenser

Als uw hond liever sticks dan brokjes eet, is de West Paw Interactive Dispenser* een goede keuze. U kunt een kauwstaafje in dit speeltje stoppen om het interactief te maken, en uw hond kan op het speeltje duwen, kauwen en pootjes geven om bij de traktatie te komen. Al deze speeltjes worden interactief als u er traktaties in doet, zodat uw hond een actief onderdeel krijgt om mee te spelen.

Ze zijn een geweldige manier om uw border collie voor langere tijd te vermaken, bijvoorbeeld terwijl u een paar uur weg bent. Ze zijn ook een goede manier om te controleren hoeveel uw hond eet, omdat u kunt kiezen hoeveel voer u erin wilt stoppen.

Beste Speelgoed voor Border Collie Puppy’s

Hoewel volwassen Border Collies vol energie zitten en veel vermaak nodig hebben, gaan puppies tot het uiterste. Toen mijn Border Collie, Pip, een puppy was, liep ze urenlang rond van opwinding, spelend en ontdekkend. Interactief speelgoed was een van de beste koopjes om haar te vermaken.

Kong Wobbler

Een van Pip’s favoriete speeltjes was de Kong Wobbler*. Kong speeltjes zijn zeer populair bij hondenbezitters en kunnen pups urenlang vermaken.

Om de Kong Wobbler interactief te maken, vult u hem gewoon met een traktatie – pindakaas is een populaire keuze! Het is erg leuk om te zien hoe uw border collie pup de Kong Wobbler rondrolt en probeert de traktaties eruit te halen. Vooral omdat hij door zijn unieke vorm in onvoorspelbare richtingen stuitert.

Furry Fido

De interactieve hondenbal* van Furry Fido is een andere geweldige keuze voor Border Collie pups. Dit speeltje kan worden gevuld met traktaties die langzaam vrijkomen als uw pup het speeltje rondrolt.

Speelgoed met traktaties zal geliefd zijn bij uw pup, maar u wilt misschien voorzichtig zijn met hoeveel traktaties u uw hond laat eten. Natuurlijk moeten we er altijd voor zorgen dat we onze pup niet zo veel verwennen dat hun gezondheid wordt aangetast, ongeacht hun leeftijd. Maar dit is vooral belangrijk voor pups die een evenwichtig dieet en veel voeding nodig hebben tijdens hun groei.

Beste speelgoed voor Border Collies

We hebben dus al heel wat verschillende speeltjes gezien die u voor uw border collie puppy kunt kopen, en dit is nog niet eens het oppervlak van het enorme aantal speeltjes dat er is. Dit speelgoed is het beste speelgoed voor border collies omdat het elementen bevat die de intelligentie van uw collie testen.

De hersenen van uw border collie stimuleren door te spelen is een prachtige manier om de intelligentie van uw hond te ontwikkelen en hem te vermaken. Bij veel van deze speeltjes gaat het ook om iets najagen en bewegen, wat geweldig is voor honden die veel beweging nodig hebben. We mogen onze honden echter niet overladen met traktaties wanneer ze interactief speelgoed en puzzelspeelgoed gebruiken.

Puzzelspeelgoed is geweldig voor als u er niet bent, maar ze zullen ook graag spelletjes met u spelen als u vrij bent om te apporteren of interactie met uw hond te hebben.

Heb je ooit een van de speeltjes gebruikt die we in dit artikel hebben bekeken? Zo ja, laat ons weten hoe je ze vond in de commentaren! Heb jij meningen over wat het beste speelgoed voor Border Collies is? Laat ons weten wat jouw aanbevelingen zijn, en vooral of jouw border collie van één speeltje meer houdt dan van iets anders!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Bronnen

  • Rosalind Arden en Mark James Adams. ‘A General Intelligence Factor in Dogs’, Intelligence, 55 (2016).
  • Nicola J Rooney en John W. S. Bradshaw. ‘Breed and Sex Differences in the Behavioral Attributes of Specialist Search Dogs. A Questionnaire Survey of Trainers and Handlers’, Applied Animal Behavior Science, 86:1 (2004).