Beste shampoo voor Pomeranians – Laat uw hond er op zijn best uitzien!

beste shampoo voor pomeransen

Als je je afvraagt wat de beste shampoo voor Pomeranians is, dan ben je op de juiste plaats!

De Pomeriaan is een ideale metgezel voor wie op zoek is naar een vriend in zakformaat die zowel speels als prachtig is!

Bekend om zijn prachtige vacht, is het geen verrassing dat de Pom een aantal grote behoeften heeft als het gaat om verzorging.

Daarom moet het baden en verzorgen van uw Pomeriaan zorgvuldig gebeuren met de juiste producten.

Blijf lezen om te leren hoe u de beroemde vacht van uw Pomeranian schoon en gezond kunt houden!

Al deze producten zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Hebben Pomeranians Shampooing nodig?

Alle honden kunnen profiteren van hoogwaardige verzorgingsproducten, en dit omvat shampoos en conditioners.

Vooral de veel verharende Pomeriaan heeft een hoogwaardige shampoo nodig tijdens zijn badroutine om zijn gevierde vacht in topconditie te houden.

Het is echter belangrijk om je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je de beste producten gebruikt voor het bad van je Pomeriaan.

Veel hondenshampoos van lage kwaliteit en zelfs sommige begeerde humane shampoos kunnen een ravage aanrichten op de huid en de vacht van uw Pom.

Dus, welke soorten shampoos zijn het beste voor uw Pomeriaan?

Om te begrijpen welke soorten shampoos het beste werken voor uw Pom, zullen we eerst zijn vacht moeten begrijpen.

Laten we het over de vacht hebben!

beste shampoo voor pomerans

Wat voor soort vacht hebben Pomeranians?

Pomeranians hebben een dikke, dubbele vacht die regelmatig geborsteld en onderhouden moet worden.

En hoewel ze klein van stuk zijn, zijn Poms van nature actieve honden die graag buiten spelen en kattenkwaad uithalen.

Bekend om zich door spleten en onder hekken te wurmen, hebben Poms een gave om vies te worden als ze dat mogen!

Maar betekent dat dat Pomerans honden vaak in bad moeten? Laten we het uitzoeken!

Hoe vaak moet je een Pomeriaan wassen?

Pomeranians kunnen gevoelig zijn voor een droge huid, vooral als ze te vaak in bad gaan.

De meeste Pom liefhebbers raden aan om uw Pomeriaan op een badschema te houden, bestaande uit een routine bad om de drie weken met hoogwaardige hondenshampoos die geformuleerd zijn voor de droge huid.

En hoewel het belangrijk is om uw Pom niet te vaak in bad te doen, is het net zo belangrijk om de badtijd ook niet over te slaan.

Als uw Pomeriaan te lang zonder bad gaat, dan hoopt zich te veel olie op zijn vacht op. Dit leidt tot ongemak, ongezond haar en een ongezonde huid, en soms zelfs tot een stinkende geur.

Bah!

Gelukkig zal het vasthouden aan een badroutine en het regelmatig borstelen van uw Pom tussendoor helpen om zijn huid gezond en geurloos te houden, terwijl ook zijn vacht in scheepsvorm blijft.

Laten we nu eens kijken naar enkele van onze favoriete shampoos voor Pomeranian honden.

Shampoos voor Pomeranians

Een goede shampoo van hoge kwaliteit moet:

1. Zich voorzichtig ontdoen van vuil en andere onzuiverheden die zich op de vacht van uw Pom hebben verzameld.

2. Verwijder overtollige oliën die zich op de vacht en huid van uw Pom hebben verzameld sinds zijn laatste bad.

3. Hydrateer de vacht en huid van uw Pomeriaan lichtjes met behoud van een gezonde PH-balans.

4. Spoel grondig af zonder resten achter te laten, waardoor de huid en vacht worden voorbereid op het conditioneringsproces van het bad.

De juiste shampoo kan echt een verschil maken in de vacht van uw Pom, hier zijn enkele van onze top keuzes:

Beste shampoos voor Pomeranians

Aangezien Pomeranians gevoelig kunnen zijn voor het ontwikkelen van een droge huid tussen badtijd, is een hoogwaardige hondenshampoo zoals Rocco & Roxie Shine Argan Oil Conditioning Dog Shampoo*. zou een perfecte keuze zijn.

Hypoallergeen en speciaal geformuleerd voor de gevoelige huid, is deze hondenshampoo gemaakt met voedende vitaminen om een gezonde huid en vacht te bevorderen. Terwijl Marokkaanse Arganolie helpt een ongelooflijke glans te bevorderen!

Het beste van alles is dat het geen alcoholen, parabenen of kleurstoffen bevat.

En voor de lichter gekleurde Pomeriaan in je leven, raden we aan Healthy Breeds Bright Whitening Hondenshampoo voor wit & lichtere vacht*..

Dit product geeft uw Pom niet alleen een glanzende, gezonde vacht, maar het helpt ook om zijn vacht te verhelderen en lichter te maken, zonder dat er gebleekt wordt!

Wij houden ervan dat dit product is gemaakt met kwaliteitsingrediënten zoals havermout en versterkt met proteïne om de vacht van uw hond te helpen glanzen en versterken.

Dit product is ook geweldig voor de huid van uw Pom en geformuleerd voor een gezonde PH-balans.

Havermout Shampoo Voor Pomeranians

Een andere shampoo waar we dol op zijn voor Pomeranians is de K9 Pro Aloe & Oatmeal Shampoo*.. Dit product is hypoallergeen, geweldig voor de droge, jeukende huid, en laat de vacht van uw Pom glanzend, gezond en heerlijk ruiken!

Het beste van alles is dat K9 Pro een “volledig natuurlijke, zeepvrije, door een dierenarts ontwikkelde formule” heeft.

En last but not least, zijn we gek op dit Lillian Ruff Dog Oatmeal Shampoo and Conditioner Set*., speciaal voor Poms met een extra gevoelige huid.

Het is gemaakt met kokosolie en lavendel, zodat badderen een kalmerende en heilzame ervaring is voor zowel u als uw hond.

Dus, nu we hebben besproken welke shampoo producten het beste zijn voor je Pomeriaan, laten we het hebben over hoe je hem goed kunt wassen.

Hoe een Pomeriaan te wassen

Voordat u uw Pomeriaan in bad doet, is het belangrijk om hem voorzichtig door te borstelen. Uw Pom in bad doen voordat u hem borstelt, kan leiden tot pijnlijke klitten en matten die ongelooflijk moeilijk te verwijderen zijn als ze eenmaal nat zijn.

Zodra uw Pom helemaal uitgeborsteld is, is hij klaar voor zijn bad.

Sommige Pomeranians haten badtijd, terwijl anderen het misschien niet zo erg vinden. Als u een schichtige Pom heeft, is de beste plaats om hem in bad te doen het aanrecht.

Als u er echter voor kiest om uw Pom in de gootsteen te baden, zorg er dan voor dat u al uw producten binnen handbereik hebt, zodat u uw hond niet de rug hoeft toe te keren.

Een angstige Pom kan van de wasbak springen en zichzelf verwonden.

Vul de gootsteen met een beetje warm water en spoel uw Pom grondig af tot hij door en door nat is. Vergeet niet dat uw Pom een dikke, dubbellaagse vacht heeft, dus zijn vacht tot op de huid nat krijgen kan even duren.

Gebruik een royale hoeveelheid shampoo. Uw Pomeriaan heeft heel veel haar, dus wees niet zuinig met het product. Schuim hem goed in en schrob hem zachtjes, waarbij u het product tot op de huid uitwerkt.

Zodra je Pom geschrobd is en de shampoo is ingezeept, is het tijd voor de spoeling.

Veel trimmers zijn het erover eens dat de spoeling het belangrijkste deel van het bad is, dus neem de tijd en zorg ervoor dat je het goed doet.

Om uw Pom goed te spoelen, gebruikt u schoon, warm water om overtollige shampoo van zijn haren en huid af te spoelen. Zorg ervoor dat er geen resten achterblijven.

Als er shampooresten achterblijven zal dat niet alleen het werk van de conditioner, die de volgende stap is na het wassen, in gevaar brengen, maar het kan ook leiden tot huidirritatie en beschadiging van de vacht.

Pomerans Shampooing Video

Als je je goed voelt over het wassen van je Pomeriaan, maar toch graag een beetje visueel wil zien hoe het proces verloopt, hebben we een uitstekende video gevonden.

Klik hier.

Pomerans Kapsels

Samen met een goed bad kan het knippen van de Pomeriaan ook helpen om de huid en vacht van uw Pom in topconditie te houden.

Er zijn echter enkele trendy Pomeriaan kapsels die u beter kunt vermijden, vooral als u van plan bent uw Pom te showen.

Kapsels zoals de Lion Cut, waarbij uw Pom een geschoren onderste helft moet hebben terwijl hij een mannetjesachtige vacht behoudt rond zijn hoofd, nek en gezicht, kunnen ertoe leiden dat de vacht vlekkerig en ongelijkmatig teruggroeit.

In feite zal elk kapsel dat vraagt om een volledige scheerbeurt van uw Pomeriaan waarschijnlijk resulteren in een fragmentarische haargroei.

Niet alleen dat, maar het kan vrij lang duren voordat het haar van uw Pom weer teruggroeit en er normaal uitziet, dus wees voorzichtig bij het beslissen over een kapsel voor hem.

Enkele van onze favoriete door de trimsalon goedgekeurde kapsels zijn:

– De Fox Cut

De Fox cut laat uw Pom eruit zien als een vos! Dit is een van de meest populaire kapsels voor een Pomeriaan.

– De Teddybeer coupe

De teddy bear cut, ook bekend als de toy cut of puppy cut, is beroemd geworden door Boo de Pomeriaan, die zoveel op een levende teddybeer lijkt dat zijn foto’s viral gingen!

– De Paw Cut

De Paw Cut is vergelijkbaar met de Fox Cut, met extra aandacht voor de pootjes van de Pom.

– De Half en Half

De half en half houdt het haar op het onderlichaam van uw Pom korter terwijl het haar op zijn bovenlichaam lang en vol blijft.

– De kleine leeuw snit

Niet te verwarren met de geschoren leeuwensnit waar we je hierboven voor waarschuwden, de Little Line Cut trimt je Pom op dezelfde manier als de Teddy Bear Cut, maar laat de vacht op zijn hoofd en gezicht wat langer, zodat hij op een kleine leeuw lijkt.

Beste shampoo voor Pomeranians

Dus, wat is de beste shampoo voor Pomeranians?

Naast de shampoos op onze aanbevolen lijst hierboven, moet je letten op hondenshampoos die gemaakt zijn met hoogwaardige ingrediënten en die een gezonde PH-balans bevorderen.

Hoogwaardige shampoos met ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om de huid en vacht van uw Pom gehydrateerd te houden zijn een must, dus kijk uit naar ingrediënten als havermout en essentiële oliën.

En vergeet niet te spoelen en te herhalen!

Welke shampoo gebruik jij voor je Pomeriaan? Stuur ons een berichtje hieronder!

Als je van plan bent een Pomeriaan te nemen, bekijk dan ook onze gids met namen voor kleine honden!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als je deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Gerelateerde artikelen

Referenties

  • Het AKC personeel, Fluffy hondenrassen, De Amerikaanse Kennel Club
  • Sue Dallas, Diana North en Joanne Angus, Grooming Manual for the Dog and Cat, Breed Groups and Coat Types, Pomeranian
  • D.J.E. Housley, P.J. Venta, The Long and the Short of It: Evidence that FGF5 is a Major Determinant of Canine ‘Hair’-Itability, Animal Genetics.
  • C.A. Reme, H. Schroeder, M. Briggs, Efficacy of an Ammonium Lactate-Piroctone Olamine Shampoo fort the Management of Dry Scaly Seborrheic Disorders in Dogs.
  • G. Schuele, S. Barnett, B. Bapst, T. Cavaliero, L. Luempert, G. Strehlau, D.R. Young, C. Moran, P. Junquera, The Effect of Water and Shampooing on the Efficacy of a Pyriprole 12.5% Topical Solution Against Brown Dog Tick (Ctenocephalides Felis) Infestations on Dogs, Veterinary Parasitology.
  • J. Schilling, R.S. Mueller, Double-Blinded, Placebo-Controlled Study to Evaluate An Antipruritic Shampoo for Dogs with Allergic Pruritus, BMJ Journals, Vet Record.