Beste borstel voor Yorkie Pups en Volwassenen – Houd uw Yorkie in topvorm

beste borstel voor yorkie

De beste borstel voor Yorkie honden is zacht maar effectief op hun delicate vacht. Het vermindert de kans op haarbreuk, en beschermt de gevoelige huid. Om de beste borstel voor uw individuele hond te kiezen, moet u begrijpen welk type Yorkie-vacht ze hebben, en hoe ze die moeten verzorgen. We hebben veel advies voor u over de beste soorten borstels om te kopen, en beoordelingen van onze favorieten in elke categorie. Maar laten we eerst eens kijken wat de Yorkie vacht zo speciaal maakt.

Over de unieke vacht van de Yorkie

Yorkie honden kunnen drie verschillende vachttypes hebben: zijdeachtig, zacht en draad. Het maakt niet uit of ze standaard of parti gekleurd zijn! Een zijdeachtige vacht wordt beschouwd als showkwaliteit en komt in aanmerking voor de showring. Bij Yorkies met zijdevacht wordt de lange en luxueuze vacht eigenlijk beschouwd als “haar” in plaats van “vacht” vanwege de fijne, zachte kwaliteit ervan. Het is ook slechts een enkele laag en mist een isolerende ondervacht.

Andere bontsoorten

Zachte en draadgecoate Yorkies kunnen korter of langer haar hebben, en het haar is grover en dichter. Deze Yorkies kunnen ook een gedeeltelijke of volledige ondervacht hebben.

Als u van plan bent uw Yorkie te showen, wilt u uw pup misschien in een volledige lange vacht houden. Dit is de meest onderhoudsintensieve clip, maar is perfect voor de showring. Als uw Yorkie echter bestemd is voor het verwende leven als huisdier, is een korte puppy-clip misschien gemakkelijker te onderhouden.

Welk vachttype uw Yorkie erft en welke haarclip u kiest, kan van invloed zijn op de beste borstel voor het borstelen en verzorgen van Yorkie haar. Hoe langer het haar van uw hond, hoe meer u op uw hoede moet zijn voor haarbreuk, klitten en matten.

Het kiezen van de beste borstel voor Yorkie haar

De beste hondenborstel voor Yorkies zal altijd het unieke karakter van de showvacht van het Yorkshire Terrier ras weerspiegelen. De echte vacht van een Yorkie is eenlaags, lang en fijn – meer zoals mensenhaar dan hondenhaar! De vacht van de Yorkie heeft een speciale behandeling nodig om haarbreuk en schuren van de huid te voorkomen. Het kiezen van de beste borstel voor Yorkie vachten zal helpen bij het beschermen en behouden van de schoonheid van de vacht van uw hond.

beste borstel voor yorkie

Yorkie borsteltips

Groomers, fokkers en Yorkie-eigenaren raden het gebruik van natuurlijke of nylonharen borstels met onbuigzame handvatten af. Dit soort borstels kan het delicate haar van uw Yorkie breken. Dit is minder een probleem als u uw Yorkie in een puppyclip houdt dan wanneer u probeert een volledige lange showvacht te behouden. Kies borstels van klein formaat die zijn ontworpen voor puppy’s, katten, of speelgoed en miniatuur huisdierrassen.

Borstel niet droog

Groomers raden aan om de vacht van je Yorkie nooit droog te borstelen. Begin altijd met een verzorgende of ontwarrende spray op de vacht van uw Yorkie voordat u begint met borstelen. Als u dan toch vastzittend vuil, klitten of vilt tegenkomt, heeft u een vochtinbrengend middel om het uit de vacht van uw hond te halen.

Begin met kammen

Eerst een kam gebruiken is de beste manier om te voorkomen dat je aan klitten of matten trekt. Daarna kunt u een pinnenborstel, borstel of slickerborstel gebruiken, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het haartype van uw Yorkie. Tot slot kamt u nog een keer door om er zeker van te zijn dat alle klitten en matten zijn aangepakt.

Beste borstel voor Yorkie Puppy

De beste borstel voor Yorkie puppy honden zal er een zijn die speciaal gemaakt is voor puppy’s. Alle puppy’s hebben een gevoeligere, tere huid.

Puppy vachten zijn over het algemeen zachter en schaarser dan ze op volwassen leeftijd zullen zijn. U wilt dat uw Yorkie puppy een geweldige ervaring heeft met borstelen tijdens zijn puppytijd. Deze zachte puppyborstels helpen daarbij! Deze borstel van Lilpals* is speciaal ontworpen voor puppy’s van speelgoedrassen.

Het heeft zeer zachte, zachte, korte borstelharen. Ze geven glans en helpen de huid van uw puppy te masseren en de natuurlijke huidvetten te verdelen.

Deze zachte kleine pinborstel* met afgeronde uiteinden is van Safari. Hij helpt bij het optillen en scheiden van het haar en het identificeren van klitten. Hij trekt of rukt niet en schuurt de tere huid van uw puppy niet.

Beste borstel voor Yorkie volwassen hond

Zoals met alle dingen die te maken hebben met hondenverzorging, verschillen trimmers, fokkers en Yorkie-eigenaren enigszins van mening over welke borstel echt de beste trimborstel voor Yorkies is. Sommige mensen geven de voorkeur aan een borstel met pinnen en haren. Anderen denken dat de allerbeste borstel voor een Yorkie een zachte slickerborstel is.

In deze rubriek vindt u onze top slickerborstel voor de beste borstel voor Yorkie honden. Deze zachte, kleine slickerborstel met korte ronde punten* van Glendan is een perfecte keuze voor het verwijderen van vervilting en klitten bij een volwassen Yorkie hond. De pinnen zijn voldoende gespreid om elk haar op te tillen en glad te maken zonder de gevoelige huid te schuren. Kies uit blauw of roze

Deze zachte, kleine slicker borstel van Miracle Care maakt kans* in de running voor de beste borstel voor Yorkie honden overall. Deze borstel heeft unieke schuine pinnen die meebewegen met de contouren van de huid van uw hond om elk fijn en delicaat haartje op te tillen en te verzorgen.

Deze borstel van lilpals* is geweldig voor Yorkie pups en volwassen honden. De borstelharen zijn onder een hoek geplaatst en voorzien van kogels om ervoor te zorgen dat de huid niet wordt geschuurd tijdens de overgang van de puppyvacht naar de volwassenheid.

Beste borstel voor Yorkie

Voor sommige professionele trimmers en fokkers is de beste borstel voor Yorkie honden een pinborstel. Soms worden deze ook wel pin en borstel genoemd.

Deze borstel heeft dunne afgeronde pin-tanden aan de ene kant en zachte haren aan de andere kant. Het voordeel van een pinborstel is dat je met de pinzijde voorzichtig klitten eruit kunt werken. Daarna borstelt u de vacht van uw Yorkie om deze te laten glanzen met de borstelzijde.

Deze borstel van GoPets* heeft een rubberen achterkant en een siliconen handvat. Er zijn zachte haren aan de ene kant en afgeronde pinnen aan de andere kant. Het is een perfect verzorgingsmiddel voor de lange, zijdeachtige vacht van uw Yorkie.

Deze kleine pinborstel van Boshel* heeft afgeronde pinnen aan één kant. Er is een rubberen achterkant en een speciale haarverwijderaar aan de andere kant.

Beste Yorkie Borstels Kammen

Met behulp van een Yorkie borstel en kam set heb je de grootste hoeveelheid controle bij het verzorgen van zo’n kleine pup! De ideale Yorkie kammen zijn gemaakt van roestvrij staal (duurzaam en zal niet buigen of kromtrekken). Ze moeten smallere tanden hebben aan het ene uiteinde dan aan het andere.

Let ook op afgeronde tanden – dit is om de extra gevoelige huid van je Yorkie te beschermen tegen schuren. Wij denken dat dit enkele van de beste Yorkie borstel-kammen combinaties zijn om te overwegen. Deze roestvrijstalen kam* van Lil Pals is zeer veelzijdig. U kunt uw greep veranderen om de smallere of bredere kant te gebruiken, afhankelijk van het gebied waar u mee bezig bent.

Deze tweekammenset van Hertzko* heeft een kleine kam met smalle en brede tanden en een grotere kam met dezelfde tanden. Dit geeft u verzorging veelzijdigheid tijdens de puppytijd en wanneer uw Yorkie opgroeit. Het handvat is van heerlijk antislip silicone en de afgeronde tanden zijn van roestvrij staal.

Deze traan- of vlooienkam met fijne tanden* van Mindful Pets is perfect voor een zachte verzorging van het gezicht, de poten en de staart.

Beste borstel voor Yorkie

Heeft u de beste borstel voor Yorkie pups en volwassen honden gevonden na het lezen van de aanbevolen producten in dit artikel? Plaats een reactie om uw favorieten te delen – we leren graag van onze lezers!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Bronnen

  • Hoeveel kosten Yorkies?
  • Miller, D.H., “Grooming the Yorkshire Terrier,” Dawn’s Yorkies Kennel, 2018.
  • Rose, K., “Yorkie: Short Trim,” Groomer to Groomer, 2014.
  • Stolfi, L., et al. “De Yorkshire Terrier Grooming Tips,” The Yorkshire Terrier Club of America, 2018.
  • Dodds, J., DVM, et al. “Guide to Congenital and Heritable Diseases in Dogs,” The Humane Society Veterinary Medical Association, 2011.
  • Mitchell, S., et al. “Rasstandaard: Coat,” The Yorkshire Terrier Club UK, 2009.