Best French Bulldog Harness – Welk Frenchie Harness is het beste, en waarom?

franse bulldog tuig

Als nieuwe eigenaar van dit ras, zult u het beste Franse Bulldog tuig willen vinden. Zelfs als een lange tijd Frenchie eigenaar, heb je misschien gevonden jezelf zoeken ‘beste harnas voor Franse bulldog’. Franse Bulldoggen hebben een overvloed aan gezondheidsproblemen en geloof het of niet, een goed gemaakt, goed passend harnas kan de levenskwaliteit van uw Fransoos echt verbeteren. Hoewel deze harnassen niet specifiek Frans zijn, zijn ze misschien wel het ras dat het meeste baat heeft bij het gebruik ervan.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Onze Favoriete 2 Franse Bulldog Harnassen

Er zijn twee belangrijke soorten Frenchie tuig, het Wrap Harness en het Strap Harness. Dit zijn er één van elk waar wij dol op zijn. Of je kiest voor een wikkeltuigje of een riemtuigje is helemaal aan jou. Verderop in dit artikel lees je waarom wij voor Fransoosjes tuigjes van welke soort dan ook aanbevelen boven halsbanden.

Embark Actief Hondentuig

Het Embark Active Dog Harness* is een bandharnas. Het is uitstekend geconstrueerd en zou duurzaamheid en comfort moeten bieden.

RABBITGOO No Pull Hondenharnas

De RABBITGOO No Pull Dog Harness* is een van Amazon’s bestsellers.

Ga direct naar wat je nodig hebt

Waarom zou ik een Frans Bulldog tuig aanschaffen?

Hoewel ze relatief klein van gestalte zijn, zijn Franse Bulldogs levendige wezens. Het gevolg is dat uw pup kan trekken en springen tijdens een wandeling.

Een Frenchie harnas en riem vormt een uitstekend trainingshulpmiddel, waardoor u veel betere controle over uw hond krijgt en u hem kunt leren gehoorzaam op de hiel te lopen, zonder hem pijn te doen of te verontrusten.

Honden die trekken terwijl ze een halsband en riem dragen, kunnen pijnlijke nekletsels en andere gezondheidsproblemen oplopen. Dit komt door de immense druk die de halsband op hun luchtpijp kan uitoefenen.

Een harnas daarentegen oefent zeer weinig druk uit op de nek van de hond, zodat het risico op letsel sterk vermindert.

Hoe kan een halsband de nek van uw Franse Bulldog verwonden?

Voordat u kunt begrijpen waarom trekken aan zijn halsband zo gevaarlijk kan zijn voor uw Franse Bulldog, moet u iets meer weten over hoe zijn nek in elkaar zit.

De luchtpijp van de hond bevindt zich aan de voorkant van zijn nek. Het leidt naar de longen van de hond, zodat hij kan ademen.

De luchtpijp wordt ondersteund door ringen van kraakbeen, een zachte, flexibele substantie die de luchtpijp openhoudt en voorkomt dat hij instort.

Net achter de luchtpijp ligt de slokdarm, de buis die het voedsel naar de maag van de hond brengt.

franse bulldog harnasFranse Bulldog Harnas of Halsband?

U ziet dus dat als uw hond heel hard tegen de halsband trekt, de druk die op zijn nek wordt uitgeoefend, zijn luchtpijp zal verbrijzelen.

In deze situatie kan de luchtpijp instorten, waardoor de hond mogelijk niet meer kan ademen of op zijn minst een vervelende hoestbui krijgt.

Verwondingen aan de luchtpijp door beknelling zijn zeer pijnlijk voor uw hond, en sommige kunnen zelfs een operatie vereisen.

Voordelen van een harnas

Ter vergelijking: een Frenchie harnas is gemaakt om strak om de schouders, de bovenrug en de borst van de hond te passen.

Deze gebieden zijn benig en gespierd, en leiden gemakkelijk alle spanning weg van de nek van de hond, mocht hij trekken of springen tegen zijn halsband terwijl u aan het wandelen bent.

Naast het potentieel voor instorting van de luchtpijp, zijn Franse Buldoggen gevoelig voor ademhalingsproblemen vanwege hun gezichtsbouw.

Ademhalingsproblemen bij Franse Bulldoggen

Franse Bulldoggen zijn een van een aantal rassen die worden geclassificeerd als brachycephalisch.

Brachycephale rassen lijden vaak aan een gecompromitteerde ademhaling.

Deze rassen hebben karakteristieke platte gezichten, die het vermogen van de hond om zuurstof op te nemen op drie manieren kunnen belemmeren:

  • De neusgaten van de hond zijn vernauwd en verkleind.
  • Het zachte gehemelte hangt naar beneden en blokkeert de luchtweg geheel of gedeeltelijk.
  • De luchtweg is verkleind.

Zo zie je maar hoe trekken aan een halsband de problemen van een brachycephalische pup kan verergeren! Fransoosjes hebben het al moeilijk genoeg met hun ademhaling. U moet elke situatie waarin de ademhaling van uw Fransoos negatief beïnvloed kan worden, in de gaten houden.

Wervelkolom problemen bij honden met een schroefstaart

Franse Bulldogs zijn een van de weinige rassen met van nature gekrulde staarten. Maar wist u dat een hond met schroefstaart kan lijden aan een aandoening die hemivertebrae heet?

Hemivertebrae veroorzaakt compressie van de wervelkolom, waardoor de achterpoten van de hond zwak worden. Hij kan ook een aandoening ontwikkelen die scoliose heet, oftewel kromming van de wervelkolom.

Rugpijn komt vaak voor bij pups met een schroefstaart, en de extra druk die het trekken aan een lijn kan leggen op de nek en wervelkolom van de hond zal deze complicaties verergeren.

Een Frenchie harnas legt geen directe druk op de nek en wervelkolom van de hond, dus uw pup zal zich minder snel bezeren als hij toch trekt.

Het kiezen van het beste Franse Bulldog harnas

Er zijn twee hoofdontwerpen van hondentuig voor Franse Bulldoggen.

Dit zijn Strap en Wrap Harnesses. Laten we ze allebei in detail bekijken.

franse bulldog harnas

Best French Bulldog Strap harnassen

Gewatteerde riemenharnassen zijn volledig verstelbaar met gespen aan de zijkanten en de bovenrug.

Nylon riemen zijn het meest populair omdat ze gemakkelijk te reinigen, duurzaam, weerbestendig en licht zijn.

Hoewel u lederen Franse Bulldog harnassen kunt kopen, kunnen deze het beste worden vermeden, omdat ze hun vorm kunnen verliezen en dan niet goed passen.

Het hondentuig is ontworpen om te voorkomen dat de kracht van het trekken overgaat op de nek van uw huisdier door deze gelijkmatig over zijn lichaam te verdelen.

Als uw huisdier overprikkeld raakt tijdens een wandeling terwijl hij dit harnas draagt, kunt u erop vertrouwen dat hij nog steeds veilig kan springen en spelen zonder zichzelf te verwonden.

Embark Actief Hondentuig

Het Embark Active Dog Harness* is een schitterend voorbeeld van een hondenharnas met gewatteerde riem dat perfect zou zijn voor uw Franse Bulldog.

Het robuuste avontuurlijke harnas is duurzaam en lichtgewicht. Het beschikt over wasbaar, no-rip nylon en anti-chafe vulling om uw pup comfortabel te houden.

Het harnas kan worden aangepast via sterke plastic gespen op de bovenborst en buik van de hond en kan in enkele seconden worden aan- en afgedaan.

Er zijn twee bevestigingspunten voor de riem. Embark heeft het voorste bevestigingspunt ontworpen voor gebruik als een trainingshulpmiddel om uw Franse Bulldog te leren om te hielen. Het achterste bevestigingspunt is ontworpen om te worden gebruikt voor alledaagse wandelingen.

URPOWER Hondenriem Harnas

Het URPOWER Dog Leash Harness* wordt geleverd als een Frans Bulldog harnas en lijnset.

Het harnas is gemaakt van zware blauwe denimstof en rood nylon. Deze materialen zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn ook erg mooi om te zien.

Er zijn geen harde randen of scherpe gespen die de huid van uw hond kunnen schuren of irriteren.

Het harnas is voorzien van sterke, roestvrijstalen bevestigingen die zelfs de meest vastberaden trekker kunnen weerstaan zonder te verzwakken of schade op te lopen.

Het harnas is volledig verstelbaar voor de perfecte pasvorm.

Didog Zacht Flanel Gewatteerd Honden Vest Harnas

Het Didog Soft Flannel Padded Dog Vest Harness* is een andere zeer populaire optie op Amazon als u op zoek bent naar een gewatteerde riem.

Dit harnas biedt extra comfort voor uw Frenchie omdat de binnenband van fleece is gemaakt. Dit zou moeten helpen om eventuele schuren te verlichten.

Beste Franse Bulldog Wikkelharnas

Wrap harnassen zijn er in veel verschillende kleuren en ontwerpen en zijn erg populair voor kleinere rassen zoals Franse Bulldoggen.

Met deze harnassen kan een hondenriem worden bevestigd aan de D-ring of stoffen verbinding op de bovenrug van het harnas.

Het harnas wordt bevestigd via een snelsluiting op de rug.

RABBITGOO No Pull Hondenharnas

De RABBITGOO No Pull Dog Harness* is een extreem goed ontworpen wikkelharnas dat een van Amazons bestsellers is.

Het harnas heeft een easy-on/easy-off ontwerp, waardoor u uw pup binnen enkele seconden klaar heeft om te wandelen. U kunt een perfecte aangepaste pasvorm voor uw huisdier creëren door de verstelbare schuifbanden te gebruiken.

Het harnas heeft een zeer slim ontwerp. Dit helpt om het gewicht van de hond gelijkmatig over zijn lichaam te verdelen. Hierdoor wordt druk op de nek en verstikking voorkomen.

De bevestigingspunten van de riem zijn van stevig roestvrij staal. U bevestigt één bevestigingspunt aan de borst van uw hond. Dan is dit punt handig voor het trainen van uw hond op de hiel. De andere bevestig je aan de achterkant van het harnas voor dagelijkse wandelingen.

Zacht, ademend materiaal en zware vulling is een kenmerk van dit ontwerp. Dit harnas houdt uw hond comfortabel terwijl hij wordt uitgelaten. Ook kunt u het harnas wassen als het vies wordt tijdens modderige wandelingen.

Voyager All Weather No Pull Step-in Mesh Hondentuig

Een ander harnas in veststijl dat we erg leuk vinden is een Amazon bestseller, de Voyager All Weather No Pull Step-in Mesh Dog Harness.*

De Voyager heeft een ontwerp waar uw huisdier gewoon in kan stappen. Sommige honden vinden de pietluttige pasvorm van sommige harnassen afschrikwekkend.

Ademende netstof en dubbele klittenbandsluiting zijn twee belangrijke kenmerken van dit harnas. De heavy-duty D-ringen helpen bij de veilige bevestiging van de riem.

Het enige echte nadeel van de Voyager is dat het niet verstelbaar is. Zorg ervoor dat u uw Franse Bulldog zorgvuldig opmeet, met behulp van de maatrichtlijnen van de fabrikant, voordat u tot aanschaf overgaat.

De Voyager mesh vest harnas komt in een breed scala van heldere kleuren, perfect voor de Franse Bulldog die onstuimig wil zijn in het hondenpark of tijdens een wandeling door de stad!

PUPPIA Zacht Vest Harnas B

Het PUPPIA Soft Vest Harness B* is een zeer populaire en betaalbare optie.

Gemaakt van 100% polyester, komt dit harnas in vele maten. De fabrikant geeft zelfs handige instructies over welke maat het beste bij uw Frenchie past.

U hebt nog steeds een halsband nodig

Je moet weten dat je nog steeds een halsband nodig hebt voor je Franse Bulldog.

De halsband moet een ID-tag dragen, waarop de naam van uw huisdier en uw contactgegevens staan.

Als uw huisdier afdwaalt, kan de vinder dan contact met u opnemen.

Het is ook belangrijk (en het is de wet in het Verenigd Koninkrijk) om uw Franse Bulldog te laten microchippen, zodat hij naar u kan worden getraceerd als hij toch verdwaalt.

Franse Bulldog Harnas Maat

Het is belangrijk dat het harnas van uw Franse Bulldog hem goed past en dat u de juiste maat kiest.

Als het tuigje te los zit, kan het over zijn huid schuren en hem pijnlijk maken. Het beste tuigje voor Franse bulldoggen is het tuigje dat het beste past!

Ook kan een los harnas blijven haken aan lage takken of kreupelhout, waardoor uw huisdier gewond kan raken.

Een te strak harnas kan uw Franse Bulldog beperken, waardoor pijnlijke drukzweren ontstaan en zijn huid wordt afgekneld.

Hoe past u een Frans Bulldog tuigje?

De meeste fabrikanten van hondenharnassen van goede kwaliteit bieden een pasgids, zodat u de juiste maat voor uw huisdier kunt kiezen.

Meet uw hond rond zijn borst met behulp van een flexibel meetlint:

  • Begin bij de basis van de ribbenkast
  • Breng de tape omhoog over de rug van uw huisdier.
  • Breng het terug naar waar je begon

Meet vervolgens de nek van uw hond door het meetlint rond het dikste deel te wikkelen. Dit is precies waar de nek en de schouders samenkomen.

Alternatieve meting

Een andere manier om een Frans Bulldog tuig te meten is op gewicht.

Zet uw hond gewoon op uw badkamer weegschaal om zijn gewicht te krijgen en kies een harnas dat past. Als uw pup zich niet stil wil houden, ga dan bij uw dierenarts langs en vraag een verpleegkundige om uw hond voor u te wegen.

Als je het beste harnas kiest voor Franse Bulldog pups, bedenk dan dat ze voortdurend zullen groeien.

Kies een Frans Bulldog puppy harnas dat volledig verstelbaar is. Vergeet niet uw puppy om de paar weken opnieuw op te meten om er zeker van te zijn dat het harnas hem nog steeds goed past.

Beste Franse Bulldog Harnas

Een harnas kan voorkomen dat uw Franse Bulldog ongemak ervaart.

Het zal hem ook behoeden voor mogelijke gezondheidsproblemen. Deze zijn soms het gevolg van het dragen van een traditionele halsband en riem.

We hebben hier twee soorten tuig beschreven: gewatteerde riem en wikkeltuig. Beide laten uw Franse Bulldog gemakkelijk bewegen, terwijl ze zijn nek beschermen tegen letsel.

Zorg er bij het kiezen van het beste hondentuig voor Franse Bulldoggen voor dat u uw huisdier goed opmeet, zodat het tuig goed past. Alles wat u kunt doen om de levenskwaliteit van uw Frenchie te verbeteren is de moeite waard. Harnassen zijn een betaalbare manier om dat te bereiken!

Als u een tuigje heeft voor uw Franse Bulldog, dan horen we dat graag! Waarom vertelt u ons uw verhaal niet in het commentaarveld hieronder?

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en bronnen