Beagle Bloedhond Mix – Onze Gids voor dit Intrigerende Kruisingsras

Beagle Bloedhond Mix

Dus, waarom een Beagle Bloedhond Mix? De wereld zit vol met leuke honden om uit te kiezen, en de juiste keuze maken voor uw levensstijl kan een ontmoedigende taak zijn. Laat ons helpen.

Het adopteren van een kruising biedt de mogelijkheid om de verdiensten van twee rassen tegen elkaar af te wegen en te overwegen hoe ze samen het perfecte huisdier voor u kunnen vormen.

Kennis vergaren over de zuivere rassen waaruit uw voorgestelde huisdier is voortgekomen, zal u informeren over de fysieke en gedragskenmerken die uw hond zou kunnen erven en zal u helpen vertrouwen te hebben in uw beslissing.

Wat is kruisen, en waarom zijn sommige dierenliefhebbers er tegen?

Kruisingen worden gecreëerd door twee raszuivere honden te kruisen, hetzij op natuurlijke wijze, hetzij via IVF, om een nieuw ras te creëren. Sommige mensen zijn het niet eens met de praktijk van het kruisen van raszuivere honden, omdat het de raszuivere bloedlijnen onderbreekt.

De Bloedhond Beagle is geen uitzondering op deze mentaliteit. Aanhoudend fokken van rashonden levert over het algemeen voorspelbare temperamenten en uiterlijke kenmerken op, eigenschappen die sommige kopers en verkopers belangrijk vinden.

Rashonden zijn echter oorspronkelijk ontstaan door kruisingen. Deze praktijk leverde specifieke, gewenste eigenschappen op in de honden die wij tegenwoordig als rashonden beschouwen. De huidige rashonden zijn gecreëerd met behulp van een kleinere genenpoel dan honden in het verleden, een risico met mogelijk negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Dierendeskundigen, waaronder biologen en genetici, associëren betere gezondheidsresultaten met kruisingen dan met hun raszuivere tegenhangers, vanwege de diversiteit van de gecombineerde genenpools.

Dus, hoe is dit van toepassing op de Bloedhond x Beagle? Volg je neus om erachter te komen!

De Beagle Bloedhond Mix

Vanwege het aanzienlijke verschil in grootte tussen de twee hondenrassen, wordt kunstmatige inseminatie vaak toegepast om een Beagle en Bloodhound kruising te creëren.

De Bloodhound moeder zal de pups dragen.

Loop weg bij fokkers die specifieke fysieke of gedragskenmerken beloven; het is onmogelijk om nauwkeurig te voorspellen hoe de pups eruit zullen zien of zich zullen gedragen.

U kunt echter wel gefundeerde gissingen maken door de grootte, het gewicht en andere kenmerken van de ouderrassen in aanmerking te nemen.

Waar komt de Bloedhond x Beagle vandaan?

Om de oorsprong van de Bloodhound en Beagle mix te begrijpen, moet men de oorsprong van de ouderrassen onderzoeken.

Geschiedenis van de Bloedhond

Bloedhonden zouden volgens sommigen zijn ontstaan in het 11e eeuwse België, waar ze werden gefokt door de monniken van Saint-Hubert. Zeker is dat het ras te herleiden is tot 14th eeuw Groot-Brittannië.

Sommige bronnen zeggen dat Bloodhounds hun naam te danken hebben aan hun “zuiver bloed” fokken, terwijl anderen het toeschrijven aan hun gebruik bij het opsporen van dieren die gewond raakten tijdens de jacht.

Bijgenaamd “speurhonden,” pasten deze honden zich snel aan om ook mensen op te sporen. Hun gebruik door wetshandhavers is legendarisch, en in feite zijn hun tracking resultaten toelaatbaar in rechtszaken.

Bloedhonden worden humoristisch aangeduid als “een neus met een hond erbij”, en de waarheid is dat hun reukzin naar schatting veertig keer scherper is dan die van de mens.

Onderzoek suggereert dat Bloedhonden meer dan 200 miljoen reukcellen (geurreceptoren) bezitten. Bloodhounds’ losse, rimpelige gezichten vangen geursporen op, en met hun hoofd naar beneden terwijl ze speuren, brengen hun lange oren geuren over naar hun neus.

De American Kennel Club erkende het Bloodhound ras officieel in 1885 en beschouwt ze als het 52ste meest populaire hondenras.

Oorsprong van de Beagle

De oorsprong van de Beagle is niet helemaal duidelijk, maar men denkt dat hij afstamt van vroegere jachthonden in Europa en Engeland. De “pocket beagle” was een favoriet van Elizabeth I in de 16e eeuw.th eeuw.

Beagles werden oorspronkelijk gefokt om klein te zijn, zodat ze in zakken gedragen konden worden tijdens het rijden, en neergezet om een prooi te achtervolgen door het kreupelhout als de jacht was afgelopen.

Aan dominee Phillip Honeywood wordt toegeschreven dat hij in de negentiende eeuw de grotere, moderne beagle fokte om af te stappen van de miniatuur hondjes.

Beagles zijn geurhonden die worden gebruikt als jachtkameraad en als huisdier.

Hun naam zou afgeleid zijn van hun kenmerkende stem; in het Duits is schelden “begele”, en de Franse uitdrukking “begueule” betekent “open keel.”

De Amerikaanse Kennel Club erkende het ras officieel in 1885 en rangschikt Beagles als de 5th meest populaire hondenras.

Beagle Bloedhond Mix Maat

Beagles staan tussen 13″ en 15″ en moeten minder dan 25 pond wegen.

Deze honden met brede borst hebben schuine schouders en goed gewelfde ribben ter ondersteuning van sterke longen. Hun heupen en dijen zijn gespierd.

Bloedhonden zijn meestal ongeveer 26″ groot en wegen tussen 80-110 pond; reuen wegen aan de hogere kant.

Ze zijn groot en krachtig gebouwd, met lange nekken en hoofden en gespierde schouders.

Het lichaamstype, de grootte en de vorm van een Beagle Bloodhound mix kan overal tussen de fysieke kenmerken van de rassen van zijn ouders in liggen.

Beagle Bloedhond Mix Kenmerken

Beagles kunnen zwart, tan, black and tan, of blue tick zijn, maar Beagles komen ook voor in vele kleuren die combineren met wit: tan, rood, lemon, en bruin. Enkele andere kleurenparen die met wit combineren zijn: zwart en tan, zwart en rood, bruin en tan, en blauw en tan.

De vacht van de Bloedhond is kort en hard, en de kleuren zijn beperkt tot slechts drie variaties: black and tan, liver and tan, en rood, alle zonder aftekeningen.

De vacht van de Beagle is middellang en vrij hard en dicht. De standaard aftekening is gevlekt.

Beagle oren zijn lang, dicht tegen het hoofd aangezet en staan niet rechtop. Bloedhond oren zijn vergelijkbaar en voelen dun aan. Uw Beagle Bloodhound mix heeft waarschijnlijk deze karakteristieke hangende oren

In tegenstelling tot Beagles hebben Bloodhound gezichten een overvloed aan losse huid die in plooien valt als de hond naar beneden kijkt. De plooien onder de nek worden de sjaal genoemd en dienen om geur op te vangen.

Vergeet niet dat uw gekruiste hond elke combinatie van fysieke kenmerken van een van deze aantrekkelijke rassen kan hebben.

Beagle Bloedhond Mix Temperament

Om de waarschijnlijke Beagle Bloedhond mix temperament, laten we nog eens kijken naar de twee ouderrassen voor persoonlijkheidskenmerken.

Beide rassen staan bekend als vriendelijk en onverstoorbaar.

Beide rassen zijn goed met andere honden, omdat ze vaak werden gefokt om in roedels te jagen.

De kans is groot dat uw Beagle Bloodhound mix gelijkmoedig zal zijn, maar socialisatie is van vitaal belang om het beste gedrag van uw hond naar boven te halen.

Hoewel ze in veel opzichten op elkaar lijken, hebben deze geurhonden ook hun verschillen.

Beagle Persoonlijkheid

Beagles zijn nieuwsgierig en speels, en deze compacte honden hebben veel beweging en spel nodig. Ze zijn intelligent, goed met kinderen en zeer trainbaar.

Beagles staan erom bekend dat ze vocaal zijn; u moet dit zorgvuldig overwegen als u naaste buren heeft of als u blaffen hinderlijk vindt.

Vanwege hun compacte formaat raden deskundigen niet aan om ze naast hun gewone dieet ook traktaties te geven. Aangezien Beagles achter dingen aan zullen rennen, is het belangrijk om buiten een landelijke omgeving een riem te gebruiken.

Beagles zijn vanwege hun behoefte aan beweging en stimulatie niet goed geschikt voor een appartement. Vergeet niet dat ze de neiging hebben vocaal te zijn! Een korte dagelijkse wandeling is niet genoeg voor deze actieve pups.

Uw Beagle wekelijks borstelen met een rubberen handschoen moet zijn of haar vacht gezond houden, naast een regelmatige nageltrim en oorreiniging.

Bloedhond Persoonlijkheid

De Bloedhond reageert goed op training, en zal meedogenloos zijn wanneer hij op de geur getraind wordt. Ze zijn niet overdreven energiek, maar hebben wel dagelijks beweging nodig, en ze hebben de neiging onafhankelijk te zijn.

Bloedhonden zijn zachtaardig, maar houd er rekening mee dat een hond van dit formaat onder toezicht moet staan bij kinderen en anderen die onvast ter been kunnen zijn. Het is belangrijk te onthouden dat deze honden hun neus volgen. Omheinde gebieden en leibanden zijn een must.

Vanwege het risico van een opgeblazen gevoel, raden deskundigen aan om bloedhonden hun dagelijkse voedsel in twee of drie kleinere porties van 8 tot 12 cm van de grond te geven om de luchtopname tijdens het eten te helpen controleren.

Bloodhounds zijn grote honden met een evenredige eetlust; raadpleeg uw dierenarts voor voedingsadviezen als uw puppy groeit. Een wekelijkse borstelbeurt met een rubberen handschoen moet de vacht van uw Bloedhond in goede conditie houden.

Omdat deze honden de neiging hebben te kwijlen, zult u doekjes bij de hand willen houden. Oorreiniging en gebitscontrole moeten regelmatig worden uitgevoerd.

Beagle Bloedhond Mix

Beagle Bloedhond Mix Persoonlijkheden

Beide rassen zijn zeer trouw aan hun baasjes, en hoewel onafhankelijk, willen ze ook tijd met je doorbrengen.

Deze mix is geschikt voor een huis waar ze veel buiten tijd, spel en gezelschap kunnen ontvangen.

Het is onmogelijk te voorspellen welke gedrags- en persoonlijkheidskenmerken uw gekruiste hond zal erven van zijn of haar Bloodhound en Beagle ouder.

Toegewijde training is essentieel, of uw hond zich nu meer gedraagt als een Beagle of een Bloedhond, of omgekeerd.

Bloodhound x Beagle gezondheid

De zorg voor de gezondheid van uw hond is een belangrijk onderdeel van uw leven samen. Kruisingen kunnen gezonder zijn dan raszuivere rassen omdat ze zijn ontstaan uit een grotere genenpoel, maar kruisingen kunnen nog steeds genetische ziekten erven van hun raszuivere ouders.

Bevestig dat elke ouder getest is op eventuele aandoeningen die je pup zouden kunnen treffen; neem de aanbevelingen van hun ouderrassen mee in je onderzoek.

Bloedhonden moeten worden getest op heup- en elleboogdysplasie en op oog- en hartonderzoek.

Beagles moeten worden getest op heupdysplasie en een oog- en hartonderzoek ondergaan.

Gezondheidsrisico’s voor Beagles

Beagles kunnen gevoelig zijn voor complicaties aan hun ogen; veel voorkomende kwalen zijn onder meer “cherry eye”, een verzakking van de klier van het derde ooglid, die chirurgisch kan worden aangepaktopen hoek glaucoom, en centrale progressieve retinale atrofie.

Luxerende patella is niet ongewoon bij kleinere rassen, en hoewel Beagles aan deze aandoening kunnen lijden, is het vaak beheersbaar zonder operatie.

Oorontstekingen komen vrij vaak voor, maar ze zijn te voorkomen door goede hygiëne en te behandelen als ze eenmaal zijn ontstaan.

Hypothyreoïdie kan Beagles treffen, en honden die daaraan lijden worden lusteloos, nemen in gewicht toe en/of ontwikkelen huidproblemen.

Gezondheidsrisico’s voor Bloedhonden

Bloedhonden lopen het risico op potentieel levensbedreigende maag-dilatatie-volvulus, ofwel GDV, gewoonlijk “bloat” genoemd.

Het wordt geassocieerd met honden die te veel voedsel in één keer binnenkrijgen. GDV vereist spoedeisende veterinaire interventie om het leven van uw hond te redden.

Zoals voor de meeste grote rashonden geldt, lopen ook Bloodhounds risico op heup- en elleboogdysplasie, die in ernst kunnen variëren en tot artritis kunnen leiden.

Oorontstekingen komen vaak voor bij Bloedhonden vanwege de grootte, vorm en plaatsing van de oren, maar ze zijn te voorkomen door routinematige verzorging en reiniging.

Beagle Bloedhond Mix Levensverwachting

Op basis van statistieken voor hun ouderrassen is het mogelijk om de levensverwachting van uw hond in te schatten.

De gemiddelde levensduur van een Beagle ligt tussen de 10 en 15 jaar.

De levensduur van een Bloodhound varieert over het algemeen van 10 tot 12 jaar.

Met goede zorg en veel geluk zullen u en uw huisdier meer dan een decennium samen genieten.

Dierenartsen zijn het erover eens dat obesitas de meest voorkomende te voorkomen ziekte is bij honden.

Hoewel het misschien vanzelfsprekend is om te geloven dat “eten liefde is”, is het verzorgen van het gewicht van uw huisdieren van vitaal belang voor hun comfort, mobiliteit en gezondheid op lange termijn.

Beagle Bloedhond Mix Puppies

Naarmate dit kruisingsras aan populariteit wint, wordt het gemakkelijker om gerenommeerde Bloodhound Beagle fokkers te vinden die al uw vragen kunnen beantwoorden.

Als je geen kruisingsfokker kunt vinden via het internet, een dierenarts, reddingsorganisatie of mond-tot-mondreclame, overweeg dan om raszuivere fokkers te raadplegen die misschien openstaan voor het idee van kruisingen.

Als je eenmaal een fokker hebt gevonden, vraag dan wel om de gezondheidsgegevens van de ouders te zien, met name bloedtesten en röntgenfoto’s.

Houd altijd in gedachten dat de gezondheid en het gedrag van uw hond worden beïnvloed door zowel genetica als training: nature en nurture.

Hoewel we kunnen wensen dat er sluitende tests zijn voor eigenschappen, tenminste één uitgebreide studie suggereert dat alle verzamelde gegevens het gedrag van volwassenen niet betrouwbaar voorspellen.

Inspecteer de leefomstandigheden van de honden; doe uw best om te beoordelen hoe ontvankelijk de moeder en de pups zijn voor menselijke aanraking, en let op hoe ze met elkaar omgaan.

Uw intuïtie is een belangrijke gids. Stel alle vragen die nodig zijn om je zeker te voelen van je beslissing. Gerenommeerde fokkers zullen uw belangstelling voor hun honden toejuichen en er vertrouwen in hebben dat u een goede eigenaar zult zijn.

Vraag naar foto’s van eerdere nesten, informeer naar de grootte en eigenschappen van die pups, en of er referenties zijn waar u contact mee kunt opnemen.

Is een Bloedhond Beagle mix de juiste hond voor mij?

Als u uw zoektocht naar Bloodhound x Beagle pups begint, bedenk dan dat deze honden buitentijd, training, aandacht, en verschillende gradaties van mentale en fysieke oefening nodig hebben.

Wonen in een appartement of flat past niet bij de behoeften van deze actieve honden. Toegang tot ruimtes om te rennen, te socialiseren en te werken op het spoor zijn ideaal. De nabijheid van een trainingscentrum zal belangrijk zijn tijdens de puppymaanden.

Alle huisdieren worden een financiële verantwoordelijkheid en vereisen voedsel, preventieve en andere vormen van zorg, en misschien pension of dagopvang als u reist of lange uren werkt. Een kruising is in sommige opzichten een gok.

De pup zal uitgroeien tot een hond die meer Bloodhound dan Beagle kan zijn, meer Beagle dan Bloodhound, of het ultieme geschenk: het beste van beide rassen.

Zet je in om gelukkig te zijn met het geschenk dat jouw Beagle Bloodhound mix is, een mix van Snoopy en Goofy die zeker vreugde in je leven zal brengen. Heb jij je zinnen gezet op deze mix? Laat het ons weten in de commentaren!

Referenties en verder lezen

American College of Veterinary Surgeons. 2018. “Gastric Dilatation-Volvulus.”

Bradshaw, J.W.S. en D. Goodwin. 1999. Bepaling van gedragskenmerken van rashonden met behulp van factoranalyse en clusteranalyse; een vergelijking van studies in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Onderzoek in Diergeneeskunde

Farrell, Lindsay L. et al. 2015. De uitdagingen van de gezondheid van rashonden: benaderingen voor de bestrijding van erfelijke ziekten Canine Genetica en Epidemiologie

Glickman, Lawrence T. et al. 2000. Incidentie van en rasgebonden risicofactoren voor maagdilatatie-volvulus bij honden Tijdschrift van de Amerikaanse Veterinaire Vereniging

Maldarelli, C. “Hoewel rashonden best in show kunnen zijn, zijn ze het slechtst in gezondheid? Scientific American.

American Kennel Club: Beagle

Nationale Beagle Club: Standaard

Amerikaanse Kennel Club: Bloedhond

Amerikaanse Bloedhond Club

The Bloodhound’s Amazing Sense of Smell:

Plummer, C.E. et al. 2008 “Intranictitans tacking voor vervanging van verzakte klier van het derde ooglid bij de hond” Veterinaire oogheelkunde