Apricot Maltipoo

abrikoos maltipoo

De abrikoos maltipoo is een van de meest populaire variëteiten van deze kleine teddybeer mix. De abrikooskleur kan variëren, sommige abrikoos maltipoos zijn lichter dan andere. En, sommige kunnen van kleur veranderen gedurende hun leven, lichter wordend van abrikoos naar crème als volwassenen. De exacte kleur van uw abrikoos pup hangt af van de genetica. En sommige fokkers kunnen verschillende termen gebruiken bij de verkoop.

Bent u momenteel op zoek naar een abrikooskleurige Maltipoo? Of heb je er al een thuis? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over deze populaire kleurslag!

Wat is een Apricot Maltipoo?

Een Maltipoo is een designerras. Het is een kruising tussen een Maltezer en een Dwergpoedel, of een Toy Poedel. Toy Maltipoos zijn meestal kleiner dan die met een Miniatuur Poedel ouder. Beide hebben echter dezelfde algemene persoonlijkheid en uiterlijk. De term “abrikoos” verwijst gewoon naar hun vachtkleur. Abrikooskleurig valt ergens tussen crème en rood in. Abrikoos Maltipoo pups kunnen dus iets andere tinten hebben, maar nog steeds als abrikoos geclassificeerd worden!

Aangezien dit een van de meest populaire kleuren is van een toch al populair ras, kun je gemakkelijk foto’s van Maltipoo pups online vinden. Dit kan een geweldige manier zijn om jezelf vertrouwd te maken met de verschillende abrikooskleurige variaties die er zijn.

Apricot Maltipoo Vacht

Net zoals de specifieke kleur van de vacht van uw abrikoos Maltipoo kan variëren, kan het type vacht dat ze van hun ouders erven dat ook. Vooral als je een eerste generatie pup (f1) mee naar huis neemt. Eerste generatie mixen hebben twee raszuivere ouders. Tweede generaties hebben twee f1 Maltipoo ouders. Maar sommige fokkers kruisen een eerste generatie pup zelfs terug met een raszuivere poedel om de kans op die strakke poedelkrullen (f1b) te vergroten.

De raszuivere Maltezer ouder heeft een lange rechte vacht die op haar lijkt. Poedels daarentegen hebben strakke krullen. Beide honden hebben veel verzorging nodig, dus welk type vacht uw abrikoos Maltipoo ook erft, ze zullen ook regelmatig verzorgd moeten worden. Vaak vallen de eerste generatie abrikoos Maltipoo pups ergens tussen de twee ouders in, met zachte krullen. De meeste eigenaren nemen hun honden mee naar de trimsalon om hun vacht te laten trimmen tot een gemakkelijker te onderhouden niveau.

abrikoos maltipoo

Hoe groot is een volwassen Apricot Maltipoo?

De volwassen grootte van een abrikoos Maltipoo zal over het algemeen afhangen van de grootte van hun poedelouder. De Maltese ouder valt in de categorie van het speelgoedras. Als volwassen dieren zijn ze meestal tussen de 7 en 9 centimeter groot en wegen ze minder dan 7 pond. Speelgoedpoedels hebben een vergelijkbare grootte. Ze worden niet groter dan 10 centimeter en wegen tussen de 4 en 6 pond. Dwergpoedels zijn echter iets groter. Ze kunnen tussen de 10 en 15 centimeter lang zijn en tussen de 10 en 15 pond wegen.

Als uw Maltipoo een Toy Poodle ouder heeft, is het waarschijnlijk dat ze ook een speelgoedras zullen zijn. Over het algemeen vallen ze ergens tussen de volwassen maten van hun ouders in. Dus, ze kunnen 4 tot 7 pond wegen, en minder dan 10 centimeter lang zijn. Maar als uw Maltipoo een dwergpoedelouder heeft, zullen ze meestal iets groter zijn, met een maximale hoogte en gewicht van 15 inch en 15 pond. Het zal variëren van pup tot pup, vooral als je een eerste generatie mix hebt. Kijk goed naar de ouders voor de meest nauwkeurige voorspelling van de volwassen grootte.

Waar komt de abrikooskleur vandaan?

Het zal u misschien verbazen dat slechts één van de ouders van de Maltipoo de genen draagt voor een abrikooskleurige vacht. De Maltese ouder heeft meestal een effen witte vacht. Maar ze kunnen ook citroen of tan kleuren hebben naast het wit, en zwarte punten. De Poedel ouder, aan de andere kant, komt in een enorme reeks van kleuren. Inclusief abrikoos! Dus, als u een abrikooskleurige Maltipoo pup hebt gevonden, is het waarschijnlijk dat hun Poedelouder een soortgelijke kleur vacht heeft.

Blijven abrikoos Maltipoos die kleur?

Sommige abrikoos Maltipoos blijven hun hele leven dezelfde kleur houden. Maar bij anderen kan de kleur na verloop van tijd vervagen, vooral nadat ze hun eerste puppyvacht hebben verloren. Helaas is dit moeilijk te voorspellen. Als u kleurveranderingen wilt voorkomen, is het meestal het beste om een oudere hond te adopteren. Aangezien zij hun puppyvacht al hebben verloren, is het waarschijnlijker dat zij minder kleurveranderingen zullen ondervinden dan die welke verband houden met het ouder worden! Maar zelfs dan kan hun kleur lichter worden!

Het vinden van Apricot Maltipoo Puppies

Aangezien abrikoos een van de meest populaire Maltipoo kleuren is, moet het niet al te moeilijk zijn om puppy’s te vinden die bij u in de buurt te koop zijn. Fokkers vinden is echter één ding. Het vinden van gerenommeerde fokkers is een andere uitdaging. Gerenommeerde fokkers zullen hun honden voor de fok testen om er zeker van te zijn dat hun pups zo gezond mogelijk zijn. Ze zullen ook hard werken om hun pups vanaf jonge leeftijd te socialiseren met het gezinsleven en zullen het beste met hun pup voor hebben tijdens het hele herplaatsingsproces.

Goede fokkers kunnen wachtlijsten hebben voor pups, dus wees niet verbaasd als je moet wachten voordat je een gezonde pup mee naar huis kunt nemen. En wees niet geschokt als de fokker u veel vragen stelt – dit is een teken dat ze belang hechten aan het vinden van goede huizen voor hun pups. Zorg ervoor dat je veel vragen stelt, de moederhond ontmoet, ziet waar de puppy’s worden gehouden en ten minste bewijzen van gezondheidstests ziet.

Puppies van gerenommeerde fokkers kunnen iets meer kosten dan die van achtertuinfokkers, dierenwinkels en puppyfabrieken. Maar op de lange termijn zullen ze vaak minder gezondheids- en gedragsproblemen hebben. En omdat deze mix momenteel zo populair is, is het des te belangrijker om puppyfabrieken, dierenwinkels en achtertuinfokkers te vermijden, die allemaal op de trend inspringen. Als je moeite hebt met de kosten van een abrikoos Maltipoo pup van een gerenommeerde fokker, kun je altijd adoptie overwegen.

Het redden van een abrikoos Maltipoo

Redding is een geweldig alternatief als je de leeftijd van je hond niet erg vindt. En, het kan een gemakkelijkere manier zijn om te zien welk vachttype uw hond als volwassene zal hebben. Adoptiekosten zijn vaak veel goedkoper dan het kopen van een puppy. En een schattige Maltipoo een tweede kans geven op een liefdevol thuis zal zeer de moeite waard zijn.

Als je deze optie wilt overwegen, praat dan met medewerkers van reddingscentra. Zij kunnen voor u een Maltipoo puppy vinden die het beste bij uw levensstijl past, en kunnen u misschien zelfs helpen een specifieke kleur te vinden, zoals een abrikooskleurige Maltipoo. De juiste match voor u vinden is belangrijk, omdat het de kans minimaliseert dat de hond wordt teruggestuurd naar het asiel.

Aangezien Maltipoos en Poedelmengsels in het algemeen gestaag groeien in populariteit, zou het gemakkelijker moeten zijn om er een te vinden die gered moet worden. In feite kun je misschien zelfs specifieke Maltipoo reddingscentra vinden, of tenminste die voor Poedelmengsels. Als je het moeilijk hebt, kijk dan ook bij reddingscentra voor raszuivere ouders, want die accepteren vaak gemengde rassen.

Heeft u een Apricot Maltipoo thuis?

Wat is jouw favoriete ding aan de abrikoos Maltipoo? Denk je erover om binnenkort een van deze teddybeer pups mee naar huis te nemen? Of ben je nog aan het onderzoeken welke Maltipoo kleur jouw favoriet is? We horen graag jouw ervaringen met de abrikooskleurige Maltipoo in de reacties hieronder!

Referenties en bronnen

  • Kaelin, C. & Barsh, G. ‘Genetics of Pigmentation in Dogs and Cats’, Annual Review of Animal Biosciences (2013).
  • Cadieu, E. (et al), ‘Coat Variation in the Domestic Dog is Governed By Variants in Three Genes’, Science (2009).
  • Saif, R. (et al), ‘Dog Coat Color Genetics: A Review”, Advancement in Life Sciences (2020).
  • Schmutz, S. & Berryere, T. ‘Genes Affecting Coat Color and Pattern in Domestic Dogs: A Review’, Animal Genetics (2007).