Beste anti-schrokbak voor een hond kopen en aanbieding

Honden hebben af en toe de neiging om hun brokken binnen een minuut naar binnen te werken. Herken je dit ook bij jouw hond? In dat geval kan de keuze voor een anti-schrokbak voor honden het overwegen waard zijn. Zoals de naam van dit type bak al doet vermoeden, helpt een anti-schrokbak het snel naar binnen slobberen van de hondenbrokken tegen te gaan. Dit is niet de enige reden om voor zo’n antischrokbak voor honden te kiezen. Een anti schrok bak zorgt er namelijk ook voor dat je hond wordt uitgedaagd. Deze kan de brokken niet meer naar binnen slobberen, maar zal hier meer moeite voor moeten doen.
anti schrokbak hond
Op deze pagina lees je meer over de voordelen die een anti-schrokbak je hond kan bieden. Ook vind je er meer informatie over de verschillende factoren waarop je moet letten, wanneer je de aankoop van zo’n anti-schrokbak overweegt. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken! Kijk ook eens naar het overzicht met de beste anti schrokbakken voor honden van dit moment. Wellicht vind je er een antischrokbak die past bij jouw wensen en het gedrag van je hond!

Beste anti-schrokbakken voor honden

Onderstaand vind je een handige koopgids, met daarin de beste anti-schrokbakken voor honden van dit moment. Het biedt je inspiratie, voor wanneer je zelf op zoek bent naar een nieuwe anti-schrokbak of wanneer je deze voor het eerst gebruikt. Houd bij de aanschaf van een van deze anti-schrokbakken de eerder beschreven factoren nog even in gedachte. Zo vind je een anti-schrokbak die past bij jouw hond.

Papifeed digitale anti-schrokbak

Digitale voerbak met antischrok unit - Honden voerbak - Antischrok voerbak

Bekijk de dagprijs

De Papifeed is een digitale anti-schrokbak, welke veel meer is dan een simpele voerbak die het snel naar binnen slobberen van het voedsel door je hond tegengaat. Deze anti-schrokbak is uitgevoerd met een geïntegreerde weegschaal. Het voordeel hiervan is dat je precies weet, hoeveel voer je hond binnenkrijgt. Vaak wordt dit middels een maatbeker of op goed geluk gedaan. Iets wat ertoe kan leiden dat je hond bij het ene voertype veel meer voer (in gewicht) binnenkrijgt dan bij het andere, door een verschil in formaat van de hondenbrokken. Deze Papifeed digitale anti-schrokbak helpt het je te voorkomen.

Naast de geïntegreerde weegschaal ligt er een anti-schrokbak in het midden van de voerbak. De brokken verdelen zich over het patroon van de anti-schrokbak, die hond uitdaagt om rustiger te eten. Doordat je de antischrokbak uit de voerbak kunt halen, is deze eenvoudig schoon te houden.

Outward Hound Slo Bowl mini

Slo Bowl Fun Feeder Voerbak mini

Bekijk de dagprijs

Deze Slo Bowl min van Outward Hound heeft de vorm van een bloem en een opvallende paarse kleur. Het maakt dat de anti-schrokbak je hond niet alleen helpt om rustiger te eten, maar ook nog eens een leuke accessoire vormt in je interieur. De anti-schrokbak voldoet precies aan hetgeen je ervan verwacht: het model maakt het voor een hond lastiger om z’n brokken te eten.

Naast het model welke de vorm van een bloem heeft, kun je deze anti-schrokbak van Outward Hound ook in diverse andere modellen bestellen. Door direct meerdere modellen te bestellen, kun je de voerbak voor je hond afwisselen. Zo blijft de anti-schrokbak je hond uitdagen. Vier handige pootjes van deze anti-schrokbak helpen je te voorkomen dat de schrokbak omvalt.

Outward Hound Slo Bowl Fun Feeder

Outward Hound Slo Bowl Fun Feeder

Bekijk de dagprijs

Naast het reeds beschreven model anti-schrokbak van Outward Hound, is ook deze Slo Bowl Fun Feeder van Outward Hound het bekijken waard. Het model lijkt enigszins op het andere model van Outward Hound. Ook dit model is rond van vorm en beschikt over diverse opstaande randen, die het voor een hond lastiger maken om bij het voedsel te komen. De hond zal hierdoor beter op het voedsel kauwen, wat goed is voor dienst tanden.

Het verschil tussen beide anti-schrokbakken van Outward Hound zit in het formaat hiervan. Deze Slo Bowl Fun Feeder is net iets breder dan het voorgaande model. Het maakt dat dit model voornamelijk bedoeld is voor een middelgrote tot grote hond. Daar waar het andere model van Outward Hound perfect is voor een klein tot middelgroot ras.

Adori anti-schrokbak voor honden

Adori Anti-Schrok Voerbak - Grijs - ø 14 cm - S - 200 ml

Bekijk de dagprijs

De Adori anti-schrokbak heeft een simpel design. Het maakt dat de voerbak van je hond nauwelijks op zal vallen, wanneer je deze in de gang of bijvoorbeeld de keuken plaatst. Veel mensen vinden een opvallende voerbak niet goed passen bij de rest van hun interieur. Dit zwarte model biedt voor hen de uitkomst! Het model heeft een diameter van 22 centimeter, waarmee de Adori anti-schrokbak een geschikt model is voor een middelgrote hond.

Aan de binnenzijde van de voerbak bevindt zich een simpel patroon van hoge randen. Dit maakt het voor je hond lastig om de brokken tussen deze randen vandaan te halen. Een hond zal eerst de brokken nuttigen die deze in z’n bek heeft, alvorens nieuwe brokken op te pakken. Opvallend aan deze anti-schrokbak voor honden is het lichte gewicht hiervan.

Eat Slow Live Longer anti-schrokbak

Anti schrok voerbak hond - Eat slow live longer - Zorgt voor een rustiger eetpatroon!

Bekijk de dagprijs

Tot slot kun je de anti-schrokbak, ook wel Eat Slow Feeder genoemd, van Eat Slow Live Longer bekijken. Het model heeft een ronde vorm en is leverbaar in verschillende kleuren. Kies tussen een donkergrijs model, een rode variant en een opvallende roze anti-schrokbak. Het is afhankelijk van je persoonlijke smaak, welke van deze anti-schrokbakken het beste in je interieur past. Wil je een opvallende voerbak, passend bij het geslacht van je hond? Of geef je de voorkeur aan een zo onopvallend mogelijk model?

De Eat Slow Live Longer anti-schrokbak is voorzien van een uitgebreid patroon aan opstaande randen. Het maakt dat het je hond veel moeite zal kosten om de anti-schrokbak leeg te krijgen. Het daagt je hond uit en is daarbij beter voor diens gezondheid! De anti-schrokbak heeft in het kleinste model een diameter van 20,5 centimeter. Dit maakt de antischrokbak een goede keuze voor een kleine tot middelgrote hond. Dit model is echter ook verkrijgbaar in een grote variant, welke een diameter heeft van 30 centimeter. Perfect, wanneer je een anti-schrokbak zoekt voor een groter hondenras.

Voordelen van een anti-schrokbak

Het gebruik van een anti-schrokbak bij het voeren van je hond biedt verschillende voordelen. Naast het feit dat het geen gezicht is wanneer je hond de brokken binnen een minuut naar binnen werkt, kan dit ook schadelijk zijn voor de gezondheid van het dier. Een hond wordt relatief snel dik, wanneer deze de hondenbrokken te snel tot zich neemt. Daarbij is het niet goed voor de maag van het beest, wanneer deze te snel eet. Vergelijk het met mensen! Ook als wij ons eten te snel naar binnen werken, kan dit schadelijk zijn voor ons lichaam. We voelen ons snel misselijk, hebben last van een brandend gevoel in onze slokdarm of maag, enzovoorts. Bij een hond is het in de basis niet anders!

Wist je dat een anti-schrokbak ook goed is voor de tanden van je hond? Een hond moet langere tijd op de brokken kauwen, om de tanden scherp en in goede conditie te houden. Zonder anti-schrokbak zal een hond de brokken zo snel mogelijk naar binnen proberen te werken. Hierdoor heeft de hond nauwelijks tijd om op de brokken te kauwen.

Op zoek naar de beste antischrokbak voor je hond

Bij de aankoop van een anti-schrokbak voor je hond zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De antischrokbakken voor honden lijken in de basis sterk op elkaar. Toch zijn er verschillende factoren, die maken dat de ene anti-schrokbak een betere keuze zal zijn dan de andere. Onderstaand hebben we deze factoren voor je opgesomd en verder toegelicht. Kijk er nog eens naar, wanneer je voornemens bent om een nieuwe anti-schrokbak voor je hond te kopen.

Uitneembaarheid van de anti-schrokbak

Wanneer je een anti-schrokbak koopt, is het verstandig om te kijken naar de wijze waarop je deze schoon kunt houden. Er blijven zeer waarschijnlijk kruimels van de brokken achter in de voerbak van je hond. Evenals dat het lastig is om haren uit de anti-schrokbak te houden. Door voor een voerbak met uitneembare anti-schrokbak te kiezen, kun je deze na gebruik standaard even omspoelen. Bij andere bakjes kun je dit vanzelfsprekend ook doen. Nadeel hiervan is wel, dat de voerbak de geur van je hond verliest. Iets wat niet ieder dier even prettig vindt.

De meeste anti-schrokbakken hebben geen uitneembare bak, maar worden als een geheel verkocht. Immers, de meeste voerbakken zijn ook een geheel en bestaan niet uit verschillende onderdelen.

Anti-slip laag onder de voerbak

Het kan prettig zijn, wanneer er onder de anti-schrokbak van je hond een anti-slip laag zit. Op het moment dat je hond honger heeft, zal deze niet al te rustig te werk gaan als de brokken aan de voerbak worden toegevoegd. Het maakt de kans groot dat de voerbak beweegt. Iets wat niet alleen voor je hond vervelend kan zijn, maar ook voor jezelf. Je loopt het risico dat je hond onderweg kruimels verliest, waardoor deze een spoor door je keuken of woonkamer achterlaat.

Een antischrokbak met anti-slip laag aan de onderzijde helpt je dit te voorkomen. De anti-slip laag maakt dat de voerbak van je hond netjes op een vaste plek blijft staan. Tevens verkleint het de kans dat de voerbak omvalt. Datzelfde geldt voor een anti-schrokbak welke op iedere hoek een klein pootje heeft. Honden kunnen geneigd zijn de anti-schrokbak om te gooien, om zo alsnog eenvoudig bij hun brokken te kunnen komen.

Formaat van de anti-schrokbak

Een volgende factor om rekening mee te houden is het formaat van de anti-schrokbak. Het formaat moet aansluiten bij het hondenras wat je hebt. Vergelijk het met de aankoop van een reguliere voerbak. In de basis worden de anti-schrokbakken aangeboden in twee soorten; een model voor kleine hondenrassen met een diameter tussen de 15 en 20 centimeter en een model voor grotere hondenrassen. Zo’n groter model anti-schrokbak heeft een diameter tussen de 25 en 30 centimeter.

Zou je een te kleine schrokbak kopen, dan zal een groot deel van de hondenbrokken boven de randen van de anti-schrokbak uitsteken. Iets wat het effect van de anti-schrokbak aanzienlijk vermindert. Tegelijkertijd kan een te grote anti-schrokbak het voor kleinere honden lastig maken om bij de hondenbrokken te komen. Iets wat de kleinere honden kan demotiveren.

Extra’s bij de anti-schrokbak

Een laatste factor om rekening mee te houden zijn de extra’s die bij de anti-schrokbak geleverd worden. Bij extra’s kun je bijvoorbeeld denken aan een geïntegreerde weegschaal. Zo’n geïntegreerde weegschaal maakt het heel eenvoudig om je hond precies de juiste hoeveelheid hondenbrokken te geven. Wanneer je af en toe wisselt van hondenbrokken, loop je een risico dat je de hond middels een maatbeker onvoldoende voer geeft. Bij het ene soort zal er mogelijk meer lucht tussen de brokken zitten, dan bij het andere. Het voortdurend moeten pakken van een losse weegschaal is niet prettig. Door voor een anti-schrokbak met weegschaal te kiezen heb je altijd de juiste hoeveelheid hondenbrokken voor je viervoeter.