Amerikaans Engels Coonhound Hondenras Informatie Centrum

amerikaanse engelse coonhound

De American English Coonhound wordt gewaardeerd als jachthond en familievriend. Als een middelgroot tot groot hondenras, staat hij tussen de 23 en 26 inch hoog en weegt tussen de 45 en 65 pond. De American English heeft een zacht, vriendelijk temperament, hoewel hij ijverig is in de jacht.

Wat staat er in deze gids

Amerikaanse Coonhound FAQ’s

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de American English Coonhound.

Ras in een oogopslag

 • Populariteit: 175 van de 193, volgens de AKC
 • Doel: jacht- en speurhond
 • Gewicht: 45-65 pond
 • Temperament: zachtaardig en vriendelijk maar een harde werker.

American English Coonhound Rasoverzicht: Inhoud

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Amerikaanse Coonhound

De American English Coonhound is geen bekend ras, maar het bestaat al geruime tijd. Dit ras gaat terug tot de kolonisatie van de Verenigde Staten.

Veel Europese kolonisten tijdens de 17th en 18th eeuw brachten Foxhounds mee naar Amerika om hen te helpen bij de jacht. De afstammelingen van deze honden zouden de American English Coonhound worden die we vandaag de dag kennen.

Ze hadden echter nog een hele weg te gaan voordat ze er waren.

amerikaanse engelse coonhond

Early Days

Eerst werd dit ras verfijnd door Robert Brooke, Thomas Walker, en George Washington, waardoor ze hun eigen aparte ras werden. Het terrein in Amerika was veel ruiger dan waar de hond oorspronkelijk voor gefokt was. Dus werd het ras speciaal gefokt om ze aan te passen aan deze nieuwe omstandigheden.

Dit ras had ook problemen met het opsporen van wasberen in bomen vanwege de moeilijkheden op het terrein. Daarom introduceerden fokkers Bloodhound-genen om hun reukvermogen te verbeteren.

amerikaanse engelse coonhound

In tegenstelling tot andere coonhounds werd de American English Coonhound gebruikt voor de jacht op zowel wasberen als vossen.

Het ras werd in 1995 toegelaten tot de American Kennel Club’ Foundation Stock Service. In 2011 werd hij verplaatst naar de jachthondenklasse, waardoor hij kan deelnemen aan de National Dog Show.

Ze zijn gecategoriseerd als een hot-trailing hound. Dit label betekent dat ze worden gefokt om hun prooi te vangen in plaats van alleen maar op te sporen.

Leuke feiten over het Amerikaanse Engels

Tegenwoordig jagen sommige Coonhounds alleen op wasberen, terwijl anderen ook op vossen jagen. Echter, deze honden waren oorspronkelijk bedoeld om op beide te jagen.

George Washington had een groot aandeel in de ontwikkeling van dit ras. Hij was een van de eerste mensen in Amerika die er een bezat.

Deze hond heeft een uniek vermogen: hij kan in bomen klimmen. Hierdoor kan hij wasberen opsporen waar andere honden dat niet kunnen.

De American English Coonhound staat in de volksmond bekend als het snelste type coonhound. Ze winnen de meeste coon dog trials, ook bekend als jachtwedstrijd.

Deze hond staat ook bekend als een Redtick Coonhound dankzij hun unieke vachtpatroon.

Amerikaans Engels Coonhound Uiterlijk

Deze hond weegt tussen de 45-65 pond en is tussen de 23-26 inches groot. Teven zijn gewoonlijk kleiner dan reuen, hoewel dit niet altijd het geval is.

Deze honden werden gefokt voor uithoudingsvermogen en snelheid. Ze zijn gespierd en mager en hebben een brede borstkas en goed gedefinieerde spieren. Hun oren zijn laag en slap, zitten laag op hun schedel en hangen tot voorbij hun kin.

De meest voorkomende vachtkleur voor deze hond is rood met witte ticking. Daarom zijn ze ook bekend als de “Redtick Coonhound.”

Maar er zijn ook andere kleuringen mogelijk, zoals blauw met witte ticking, en driekleurig. Hoewel niet alle American English Coonhounds de ticking markeringen hebben, is dit het kenmerk van het ras.

De vacht van dit ras is meestal ruw en beschermend.

Amerikaanse Engelse Coonhound Temperament

Deze hond staat bekend om zijn relaxte, vriendelijke aard. Coonhounds zijn heel sociaal en zijn uitstekende familiehonden. Ze zijn erg roedelgericht, waardoor ze goed omgaan met zowel kinderen als andere honden.

Ze hebben echter wel een hoge prooidrift. Dit betekent dat ze vaak op andere dieren zullen jagen, waaronder katten en zelfs kleine honden.
amerikaanse engelse coonhond

Vanwege hun vriendelijkheid zijn het geen goede waakhonden. Hun luide gehuil kan ze echter wel tot uitstekende waakhonden maken als ze goed getraind zijn. Deze honden staan bekend als enkele van de meest intense huilers. Ze hebben de neiging om flink te janken.

Maar ze kunnen worden getraind om binnenshuis rustig en kalm te blijven. Deze honden zijn niet schichtig of agressief, maar ze kunnen koppig en eigenzinnig zijn.

Coonhounds staan ook bekend als nestbeesten, waardoor het bijna onmogelijk is om ze van meubels en dekens af te houden.

Trainen en trainen van uw Amerikaanse Engelse Coonhound

Dit ras is gewoonlijk trouw en staat te popelen om te behagen. Ze zijn over het algemeen uiterst trainbaar. Wij raden u aan te beginnen met krat- en zindelijkheidstraining. Deze honden kunnen erg luidruchtig zijn in een bench, dus u moet er zo vroeg mogelijk mee beginnen.

Socialiseer uw hond vroeg en vaak, vooral met kleinere dieren en katten. Hoewel deze honden prooidiergericht zijn, kan hen worden geleerd met andere dieren om te gaan als ze op jonge leeftijd met hen worden gesocialiseerd.

Omdat ze gefokt zijn op uithoudingsvermogen, hebben deze honden een extreem hoge bewegingsbehoefte. Ze moeten vaak worden uitgelaten, minstens een uur per dag.

Alle lichaamsbeweging moet aan de lijn gebeuren. Als een American English Coonhound op een geur afstapt, is het bijna onmogelijk om ze op uw commando’s te laten reageren.

Omdat ze de neiging hebben om weg te rennen terwijl ze een geur volgen, zijn deze honden meer geneigd om aangevallen te worden door roofdieren zoals wolven en beren. Een riem is noodzakelijk om u en uw hond veilig te houden.

American English Coonhound Gezondheid en Verzorging

Deze honden zijn meestal behoorlijk gezond. Ze werden gefokt als werkhonden en hebben daarom niet veel gezondheidsproblemen.

Ze zijn echter wel vatbaar voor een paar ziektes waar je je bewust van moet zijn.

Pulmonale Histoplasmose

Ten eerste hebben sommige studies aangetoond dat deze honden meer kans hebben om pulmonale histoplasmose te ontwikkelen dan andere honden.

Dit is een chronische, niet besmettelijke schimmelinfectie die wordt veroorzaakt door in de grond levende schimmels.

Het is onbekend of deze honden genetisch voorbestemd zijn om met deze schimmel besmet te raken, of dat hun omgeving en de kans om eraan blootgesteld te worden groter zijn dan bij andere rassen.

Wat het geval ook is, u moet uw hond in de gaten houden voor symptomen, waaronder koorts, depressie, verlies van eetlust en gewichtsverlies.

Afhankelijk van waar de schimmel wortel schiet, kunnen zich verschillende symptomen ontwikkelen. Als bijvoorbeeld de longen geïnfecteerd zijn, kan ook hoesten optreden.

Erfelijke aandoeningen

Zoals veel grotere rassen heeft ook de American English Coonhound aanleg voor heup- en elleboogdysplasie. Deze aandoening staat ook bekend als knie- en elleboogdislocatie. Veel grotere honden zijn vatbaar voor deze aandoening.

Het is aangetoond dat er een genetisch verband bestaat. Ethische fokkers zullen hun honden testen op aanleg alvorens ze te fokken, om er zeker van te zijn dat hun pups niet dezelfde genetische gebreken krijgen.

Deze honden zijn ook vatbaar voor persisterende pupilmembranen. Deze aandoening treedt op wanneer het oog zich aan de binnenkant niet goed ontwikkelt.

Dit veroorzaakt problemen met het gezichtsvermogen. De mate van gezichtsverlies die optreedt hangt af van de ernst van de aandoening.

Levensduur, Verzorging en Verzorging

De levensverwachting van de American English, gezien het feit dat het een grotere hond is met een werkachtergrond, is ongeveer 11-12 jaar.

Deze honden hebben zeer flaporen. U moet hun oren regelmatig schoonmaken. Dit voorkomt ophoping van oorsmeer en oorontstekingen.

Bovendien moeten hun tanden worden gereinigd en hun nagels regelmatig worden geknipt.

De korte, ruwe vacht van dit ras vereist niet veel verzorging of speciale zorg. Deze honden verharen wel wat, maar niet te veel. Dus een wekelijkse borstelbeurt zou het uitgevallen haar onder controle moeten houden, en het opvangen in een borstel in plaats van op uw bankkussens.

Zijn American English Coonhounds goede huisdieren?

Deze honden zijn geweldige familie huisdieren. Ze zijn goed met kinderen en staan bekend als trouw aan hun eigenaren, en hun persoonlijkheid is warm, liefdevol en vriendelijk.

Er zijn echter een paar voorbehouden. Het is bekend dat de American English wat moeite heeft in huizen met kleine dieren en katten, vanwege hun prooidrift. Maar, mits goed gesocialiseerd op jonge leeftijd, kunnen ze ook in een huis met deze kleine dieren leven.

Ze hebben wel de neiging om te janken, en kunnen behoorlijk luidruchtig worden. Bovendien hebben ze veel ruimte nodig. Ze zijn dus niet geschikt voor een appartement.

Hun hoge bewegingsbehoefte kan voor sommige mensen ook een handvol zijn. Als u niet erg actief bent, raden wij u aan in plaats daarvan een andere hond te kiezen.

Het redden van een Amerikaanse Engelse Coonhound

Afhankelijk van uw gebied is het niet erg ongewoon om een van deze honden in een asiel te vinden. Ze komen het meest voor in het zuiden van de Verenigde Staten en zouden gemakkelijk te vinden moeten zijn als je in dat gebied woont.

Omdat deze honden erg vriendelijk zijn, zouden ze zich vrij snel aan uw huis moeten aanpassen. Ze zijn over het algemeen goed met de meeste vreemden en kinderen.

Wanneer je echter een volwassen hond adopteert, moet je er rekening mee houden dat je niet weet of ze gesocialiseerd zijn met kleine dieren of niet. Als je katten of andere huisdieren hebt, kan dit een reden tot bezorgdheid zijn.

Met dat gezegd, het redden van een volwassen hond die een goed thuis nodig heeft is altijd aan te raden, zolang de hond met iedereen in het huishouden overweg kan! Voor meer informatie over het zoeken naar een geredde American English, spring naar onze lijst van reddingen hier.

Het vinden van een Amerikaanse Engelse Coonhound Puppy

Als u besluit een puppy te adopteren, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Wij raden u aan een puppy te adopteren bij een ethische fokker. Deze fokkers zullen vermijden om zieke honden of honden met genetische aanleg voor gezondheidsproblemen met elkaar te fokken.

Velen nemen ook de tijd om hun pups te socialiseren en ervoor te zorgen dat ze gezond zijn voordat ze ter adoptie worden aangeboden. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat u een gezondere, gelukkigere puppy adopteert.

Aan de andere kant nemen puppyfabrieken en dierenwinkels deze voorzorgsmaatregelen vaak niet. Hun honden worden meestal niet getest op gezondheidsproblemen, en hun pups zijn vaak ziekelijk en ongesocialiseerd.

Daarnaast kunt u misschien een American English Coonhound mix vinden. Mixen blijken vaak gezonder te zijn dan rasechte rassen, mits beide rassen om te beginnen relatief gezond zijn. En alle soorten mixen worden steeds populairder.

Voor meer informatie over het kiezen van een puppy, raden we aan onze puppy zoekgids te bekijken. Volbloed American English Coonhound pups van een gerenommeerde fokker kunnen oplopen van 1000 tot 1200 dollar.

Opvoeden van een Amerikaanse Coonhound pup

Een puppy opvoeden is niet gemakkelijk! Maar het is zeker de moeite waard om het goed te doen. Voor begeleiding bij het opvoeden van een puppy, bekijk deze pagina.

Wat betreft de opvoeding van een American English puppy, zorg ervoor dat je vroeg begint met een oefen- en trainingsschema met deze honden. Ze zullen profiteren van de consequente fysieke en mentale stimulatie. Socialisatie moet ook vroeg beginnen en vaak plaatsvinden.

Hoewel deze honden zeer vriendelijk zijn met mensen, moeten ze worden gesocialiseerd met kleinere honden en katten om te voorkomen dat ze hen opjagen en mogelijk verwonden.

Vergeet niet dat deze honden zeer gevoelige neuzen hebben en een dier zullen opsporen als ze hun geur opvangen. Wees zeer voorzichtig wanneer u buiten bent met uw hond. Een leiband is noodzakelijk.

U moet er ook op letten dat u uw puppy correct voedt. Dit voorkomt maagklachten, overgewicht en andere spijsverteringsproblemen.

Populaire American English Coonhound Rassenmixen

Hoewel de American English niet zo bekend is als hij zou kunnen zijn, heeft dat fokkers er niet van weerhouden gebruik te maken van de goede gezondheid en het geweldige karakter van het ras om Coonhound-mengsels te creëren.

Hier zijn een paar van de meer bekende varianten.

De Amerikaanse Engelse Coonhound vergelijken met andere rassen

Een voor de hand liggend vergelijkingspunt voor de American English Coonhound is met een andere Coonhound, met name de Black and Tan.

Deze hond heeft een zeer vergelijkbare aanleg en persoonlijkheid als de American English.

Het belangrijkste verschil is de kleur.

Vergelijkbare rassen

Hounds zoals Beagles en de Amerikaanse Foxhound lijken op dit ras. Veel van deze honden hebben ook een prooi-instinct en een grote behoefte aan beweging.

Andere Coonhounds, zoals de Plott Hound, zullen bijzonder veel op deze hond lijken. Velen zullen alleen verschillen in uiterlijk of grootte.

Nogmaals, je zou een Coonhound mix kunnen overwegen, ook al is die niet specifiek gemengd met een American English.

Voor- en nadelen van een Amerikaanse Engelse Coonhound

Nadelen:

 • Kan onstuimig en luidruchtig zijn
 • Hebben een hoge bewegingsbehoefte
 • Hebben een hoge prooidrift
 • Moet altijd aangelijnd zijn als hij buiten is

Voors:

 • Zeer vriendelijk
 • Mellow en ontspannen
 • Goed met kinderen
 • Weinig onderhoud
 • Over het algemeen gezond

Amerikaanse Engelse Coonhound Producten en Toebehoren

Het essentiële accessoire voor uw American English Coonhound is een goede leiband.

Wij raden ook aan een ID tag aan te schaffen voor het geval uw hond toch van u wegloopt.

Hondenoorreiniger is ook noodzakelijk vanwege de grote, slappe oren van deze honden. U hoeft er geen te hebben om de oren van uw hond schoon te maken, maar het maakt het wel veel comfortabeler.

Speelgoed helpt uw American English Coonhound actief te blijven en aan hun bewegingsbehoefte te voldoen. Vanwege hun hoge prooidrift raden wij vooral piepspeeltjes aan.

American English Coonhound Ras Rescues

Er zijn een paar reddingen die gespecialiseerd zijn in dit ras. Als u andere tegenkomt, laat dan een reactie achter om het ons te laten weten!

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschappen 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • Adams VJ, et al. 2010. Resultaten van een onderzoek onder Britse rashonden. Journal of Small Animal Practice.
 • Von Recum, Andreas. “Hunting with Hounds in North America,” Pelican Publishing.
 • Olson, Erik. “Landscape predictors of wolf attacks on bear-hunting dogs in Wisconsin, USA,” Wildlife Research. 2015.
 • Burk, Ronald. “The Radiographic Appearance of Pulmonary Histoplasmosis in the Dog and Cat: A Review of 37 Case Histories,” Veterinary Radiology. 1978.
 • Zhang, Zhiwu. “Estimation of heritabilities, genetic correlations, and breeding values of four traits that collectively define hip dysplasia in dogs,” American Journal of Veterinary Research. 2009.
 • Clark, Ross. “Medical, Genetic, & Behavioral Risk Factors of Coonhounds,” Xlibris Corporation. 2015.

Dit artikel is herzien en bijgewerkt voor 2019.