7 manieren om het gedrag van uw hond in een week te verbeteren

2-honden-spelenHier zijn 7 geweldige manieren om slecht gedrag, zoals deurstormen, in een paar dagen te verbeteren.

We hebben de neiging te denken aan hondentraining als iets dat gebeurt in toegewezen tijdslots of ’trainingssessies’.

Tijd vrijmaken voor meer trainingssessies is een goed idee.

Toegewijde hondentrainingssessies zijn echt nuttig.

Maar het is belangrijk dat we niet vergeten, dat als je met een hond leeft, de training dag in dag uit plaatsvindt.

Het zijn vaak de dagelijkse interacties die we met onze honden hebben, die de grootste invloed hebben op hun gedrag.

Onbewuste hondentraining

Telkens wanneer u op uw hond reageert, of beslissingen neemt die de uitkomst van zijn acties beïnvloeden, traint u hem. Zelfs als je je er niet van bewust bent.

verbeter gedrag
Dit soort onbewuste hondentraining vindt plaats telkens wanneer u met uw hond omgaat, en u hiervan bewust worden, kan u echt helpen om een beter getrainde hond te krijgen.

Een hond effectief trainen, om zich goed te gedragen en u te gehoorzamen in allerlei omstandigheden is een lange weg. Niet iets dat in een week bereikt kan worden.

Er zijn echter belangrijke veranderingen mogelijk in bepaalde aspecten van het gedrag, die helemaal niet zo lang duren.

7 manieren voor een beter opgevoede hond

In dit artikel gaan we zeven dingen bekijken die u kunt doen, om het gedrag van uw hond op een informele manier te verbeteren, in de loop van uw dagen samen. In elk geval zou u in de loop van een week gerichte inspanning een aanzienlijke verbetering moeten kunnen zien.

Dit zijn geen formele gehoorzaamheidstrainingen. Gewoon manieren om met uw hond om te gaan die hem aangenamer maken om mee te leven, zowel binnen als buiten.

We zullen kijken naar

  1. Uw hond aanmoedigen om te ontspannen
  2. De hond de eerste keer leren reageren
  3. De recall van uw hond verbeteren
  4. Uw hond dichter bij elkaar laten blijven tijdens wandelingen
  5. Uw hond aanmoedigen om stil te zijn
  6. Een einde maken aan graaien
  7. Uw hond leren niet door deuren te lopen

1 Vang de ontspanning: uw hond aanmoedigen om rustig te zijn

Sommige honden zijn erg onrustig. Telkens als je opstaat, staan ze op hun poten en zijn ze klaar om te gaan! Ze lijken zich nooit te ontspannen.

Deels ligt dit aan het temperament van de hond, maar voor een groot deel ook aan de manier waarop wij op honden reageren.

We hebben de neiging om aandachtzoekend gedrag automatisch te versterken met aandacht (zodat honden er meer van doen) en rustig en ontspannend gedrag te negeren.

Het omkeren van dit natuurlijke menselijke gedrag kan een dramatisch effect hebben op een hond.

En de beste manier om dit te doen, is door ‘Catch the Relax’.

7 manieren om te verbeteren

Hoe de ontspanning te vangen

Je hebt wat lekkers nodig in een schaal op een gemakkelijk bereikbare plaats.

Op verschillende momenten van de dag, terwijl uw hond in zijn bed ligt te relaxen, of op het tapijt of de bank ligt te slapen, pakt u een traktatie uit de kom en loopt u langs hem heen.

puppy traktaties voor trainingAls uw hond opspringt om te zien wat er aan de hand is, legt u de traktatie weer terug in de kom.

Maak geen commentaar naar de hond of interactie met hem op enige manier op dit punt.

Herhaal dit met tussenpozen.

Uiteindelijk zal hij besluiten dat je hem het lekkers niet gaat geven, en in zijn bed of slaapplaats blijven.

Plaats gewoon de traktatie tussen zijn poten en loop weg.

Wind hem niet op, prijs hem niet en maak geen ophef, laat gewoon rustig en snel het lekkers voor zijn neus vallen.

Spoel en herhaal.

U kunt dit gemakkelijk inpassen in uw dag of avond, het kost maar een seconde om langs de hond te lopen. En aan het eind van de week zal uw hond meer ontspannen zijn. Probeer het eens

Meer over dit onderwerp

Als uw hond moeite heeft met ontspannen vindt u deze meer gedetailleerde artikelen misschien nuttig:

2 Zeg het maar één keer: uw hond de eerste keer laten reageren

Je hoort dit de hele tijd “Zit” zegt de hondeneigenaar. “Zit SIT” dan “BENSON zit, …. Zit… ZIT!” Benson gaat uiteindelijk zitten, met zijn blije gezicht op, zijn tong rollend. Hij is best schattig, maar elke keer als hij iets moet doen, moet het hem tien keer of meer gezegd worden voordat hij gehoorzaamt.

Dit is zowel vervelend als onnodig. Het wordt veroorzaakt doordat de eigenaar meerdere commando’s geeft. En je kunt het oplossen als je dat wilt.

Greenies hondensnoepjesNogmaals, bewapen jezelf met wat handige traktaties.

Wij houden van Greenies kipsnoepjes, maar je kunt ze zelf maken als je wilt, met kleine stukjes kaas of gewoon met brokjes.

Je hond leren reageren de eerste keer

Vraag uw hond met tussenpozen gedurende de dag om te zitten.

Zeg het woord EEN keer, kijk dan en wacht. Tel tot vijf – in je hoofd – niet spreken.

Als hij bij vijf nog niet zit, pak dan je traktatie, houd het boven zijn hoofd en beweeg het naar achteren in de richting van zijn staart tot hij zit.

Herhaal het zit-commando NIET. Als zijn billen de grond raken zeg dan “JA” en geef hem het lekkers.

Kijk of je dit tien keer per dag kunt doen, tussen andere activiteiten door.

U zult al snel merken, terwijl u telt, dat u niet tot vijf komt voordat uw hond zit. Beloon hem toch met het lekkers. En binnen een dag of twee zit hij meteen op een enkel commando.

De volgende stap is hem te vragen te zitten zonder een traktatie in je hand te houden. Houd het lekkers wel in een schaaltje op een plank bij de hand. Zodra hij zit, zeg je JA, en ga je meteen een snoepje uit de schaal halen.

Aan het eind van de week kun je de beloningen in de kast of koelkast hebben staan. Ga gewoon met hem mee om er een te halen nadat je ‘JA’ hebt gezegd.

Uiteindelijk kun je de beloningen vervagen, zodat je hem alleen een traktatie geeft voor sommige van zijn zitjes. Pas alleen op dat er niet weer meerdere commando’s insluipen.

3 Race terug naar mij: Het terugroepen van uw hond verbeteren

Dit gaat over het aanscherpen van het terugroepen. Je hebt hier wat extra speciaal lekkers voor nodig. Kleine stukjes gebraden kip of rundvlees zijn briljant.

Op een bepaald moment van de dag of avond, wanneer uw hond niets bijzonders doet, zegt u zijn terugroepwoord (kom of hier bijvoorbeeld) Op het moment dat hij u aankijkt, gooit u hem een speciale traktatie toe. Maak er een leuke verrassing voor hem van.

Na twee of drie van deze, begin het lekkers aan je voeten te laten vallen, zodat hij meteen naar je toe komt om het op te eten. Na twee of drie van deze, laat je het lekkers pas vallen als hij bij je is.

Herhaal dit vijf tot tien keer met tussenpozen gedurende de dag.

7 top tips voor goede puppy manieren

Tegen de volgende dag zou uw hond moeten racen om u te vinden wanneer u zijn terugroepwoord zegt. Zelfs vanuit verschillende kamers in het huis.

Zwaai niet met voedsel naar hem (een omkoping) of smeek hem. Wacht gewoon tot hij je vindt als je je woord zegt.

Problemen oplossen met de ‘race naar mij’ terugroepactie

Als hij je niet komt zoeken, heb je geprobeerd wanneer hij afgeleid is (geen goed idee op dit punt) of geen honger heeft (doe dit niet direct na zijn eten) of je beloning te gemeen is (zorg voor een betere beloning!).

Heeft hij het goed gedaan? Zo ja, dan kun je het nu in de tuin proberen.

We hebben allemaal de neiging te vergeten onze honden te belonen als ze ouder worden en terugroepen is vaak het eerste dat slordig wordt.

Wat extra speciale terugroepbeloningen voor een paar dagen helpt de hond eraan te herinneren dat je de moeite waard bent om bij te zijn.

En herinnert je van het belang van het belonen van uw hond voor een goed uitgevoerde taak.

Voor volledige instructies voor het trainen van een solide en betrouwbare terugroepactie, bekijk mijn boek Total Recall.

En voor wat handige tips nu, probeer deze links:

En vergeet niet lid te worden van het forum als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

4 Blijf in de buurt: Uw hond dichter bij u houden tijdens wandelingen

Sommige honden, vooral naarmate ze ouder worden, dwalen steeds verder af tijdens wandelingen. Een eenvoudige en doeltreffende strategie om dit aan te pakken is The About Turn Walk.

U kunt gedetailleerde instructies vinden door de link te volgen. De About Turn wandeling leert uw hond verantwoordelijkheid te nemen om dicht bij u te blijven en u te volgen.

U kunt met deze techniek in een week grote stappen maken, hoewel een maand of zo nodig is voor het beste resultaat. Het is niet moeilijk om te doen, dus probeer het vandaag nog.

5 Sshhh: Uw hond aanmoedigen om minder luidruchtig te zijn

Luidruchtige honden kunnen een behoorlijk probleem zijn.

Toen we dit artikel bijwerkten voor 2019, hebben we nog eens gekeken naar al uw opmerkingen hieronder. Blaffen en lawaai was veruit het meest voorkomende probleem waarover jullie ons vertelden. Of dat nu blaffen naar andere honden was, blaffen om aandacht ’s nachts, of blaffen in de achtertuin, onze lezers hadden allemaal dezelfde wens. Om hun honden te leren stiller te zijn.

Veel honden maken lawaai omdat we het onbedoeld belonen en aanmoedigen met aandacht, of zelfs de hond toegang geven tot belangrijke beloningen zoals een wandeling of een balspel.

Veel lawaaiproblemen kunnen worden opgelost of sterk verminderd met een week van toegewijde en gerichte inspanning.

Wat te doen om het lawaai te verminderen

Bedenk waarvoor uw hond blaft. Wil hij dat je zijn riem vastklemt? Of zijn bal gooit?

Zo ja, wacht dan op een pauze in het blaffen, markeer de pauze met een woord als JA en hond dan wat hij wil – d.w.z. gooi de bal of doe zijn riem om.

Maak de volgende dagen de pauze telkens een seconde of twee langer.

Tegen het einde van de week zal uw hond gestopt zijn met blaffen als u zijn riem tevoorschijn haalt of zijn bal oppakt, omdat hij weet dat u die pas zult gooien als hij stil is.

Honden die janken als ze in een bench of in een kamer opgesloten zitten, kun je leren stil te zijn om uitgelaten te worden. Instructies hiervoor kun je vinden in dit click for quiet artikel op de Labrador Site.

Een geweldige strategie voor veel honden die blaffen om aandacht of wanneer ze opgewonden zijn, is om het blaffen ‘op cue’ te zetten Dat wil zeggen, we leren de hond om zowel te blaffen als te stoppen met blaffen. Bekijk ons artikel over hoe een hond te trainen om niet te blaffen voor meer informatie.

6 Pak het voorzichtig aan! Uw hond helpen om niet te graaien

Veel honden graaien. Dit is niet beleefd, maar vrij eenvoudig op te lossen. Bovendien, als uw hond telkens uw vingers afpakt als u hem een traktatie aanbiedt, krijgt u problemen bij het trainen met eten. Dit is dus echt iets wat je moet aanpakken.

De sleutel tot succes is de hond leren dat terugtrekken van het aangeboden voedsel, ertoe zal leiden dat hij het krijgt.

Instructies voor dit proces vindt u in dit artikel: Werken met voedsel 1 De meeste honden kunnen dit in minder dan een week leren.

7 Na u: Een einde maken aan deurstormen

Deurstormen is erg onbeleefd. Als je door een deuropening loopt en je hond stormt langs je heen zonder zich te bekommeren of je al dan niet op een hoopje op de grond bent achtergelaten, dan heb je een deurbelaar.

Mensen zeiden vroeger dat deurstormen om dominantie ging. Dat is het niet. We weten nu dat de meeste honden helemaal niet geïnteresseerd zijn in dominantie.

Deurstormen gaat erom dat uw hond komt waar hij wil zijn. Het gaat over opwinding, gebrek aan impulscontrole en slechte manieren.

U kunt dit vrij snel stoppen als u dat wilt.

Stoppen met deurstormen

Plaats je handvat op de deur en kijk naar de hond. Duwt hij er met zijn neus tegenaan? Trilt hij van opwinding? Zo ja, wacht.

En…. wacht.

Je kijkt of de hond zich een beetje ontspant, weg van de deur. Elk teken dat hij zijn focus verbreekt op de opening waar hij op wacht.

Als hij zich terugtrekt of ontspant, zeg dan JA en open de deur op een kier. Hou de klink strak vast, en maak de opening niet groot genoeg voor hem om er door te komen.

Wacht weer tot hij zich ontspant en zich terugtrekt uit die opening.

Als je klaar bent zeg je OK en laat je de hendel los.

Oefen meerdere vijf tot tien keer per dag. Binnen drie dagen moet u in staat zijn uw hand op de deurklink te leggen en de deur te openen terwijl uw hond beleefd wacht op de OK cue.

Nu kunt u wat meer vragen. Kijk de volgende keer of u de aandacht van uw hond kunt trekken en hem naar u kunt laten kijken. Maak een kusgeluid met je mond. Zodra hij naar je gezicht kijkt zeg je OK en laat je het handvat los.

Aan het eind van de week zou je een grote verbetering moeten zien, en misschien kun je zelfs overgaan tot het zelf zetten van een stap door de deuropening voordat je je OK geeft en de hond toestaat je te volgen.

Veiligheid eerst

Dit systeem is het beste voor binnendeuren, of deuren die leiden naar een veilig gebied zoals een beveiligde tuin.

Als u wilt werken met deuropeningen die uitkomen op een onbeveiligd gebied zoals uw oprit, of als uw hond erg groot en sterk is, moet u de hond in de beginfase misschien aan de lijn houden, en totdat hij enige zelfbeheersing heeft geleerd.

Als het managen van uw hond aan de lijn ook problemen oplevert, kunt u kijken naar Loose Leash Walking: An Expert Guide to Getting a Relaxing Stroll too.

Samenvatting

Kleine veranderingen aanbrengen in de manier waarop u met uw hond omgaat, zowel thuis als buitenshuis, kan grote voordelen opleveren.

U zult merken dat veel van deze problemen te maken hebben met het ‘wachten’ van de hond. Bereid zijn te wachten op het juiste gedrag is een groot deel van succesvolle hondentraining. Als u in dit opzicht een beetje geduld kunt opbrengen, bent u goed op weg naar een echt goed opgevoede hond.

Consistentie is de sleutel tot succes, dus geef niet op. Bouw voort op uw goede gedrag en kijk of u het nog verder kunt verbeteren.

Meer informatie

Misschien vindt u deze artikelen ook leuk

Ik hoop dat je plezier hebt met sommige van de ideeën in dit artikel. Vergeet me niet te laten weten hoe het je vergaat!