10 Top Youtube kanalen voor hondentraining

10-top-dog-training-youtube-channels-914x1024Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En als het om hondentraining gaat, doet een bewegend beeld het nog beter.

Video is een fantastische manier om het soort technieken te demonstreren waar ik vaak over schrijf.

En er zijn nu een aantal uitstekende Youtube kanalen voor hondentraining vol met geweldige video’s die op Youtube te bekijken zijn, helemaal gratis.

Het is echt een geweldige bron voor iedereen die hoopt en wil een puppy te trainen en een gelukkige, goed opgevoede hond op te voeden.

De informatie vinden die je nodig hebt

Youtube is een uitgestrekt en complex web. Elk videokanaal leidt je naar meer videokanalen.

trainen zonder pijn happy dog trainingHet is gemakkelijk om te verdwalen in de wildernis.

Het kan dus heel nuttig zijn om een selectie van ‘kern’-kanalen te hebben om opnieuw te bezoeken en je op te concentreren.

Daarnaast zijn er helaas nog steeds enkele zeer ongeschikte hondentrainers die ouderwetse en bestraffende trainingsmethoden gebruiken.

Dus besloot ik een lijst samen te stellen van uitstekende Youtube honden trainingskanalen om u te inspireren en te ondersteunen op uw hondentrainingsreis.

De top tien

Alle hieronder genoemde kanalen maken gebruik van humane en grotendeels op wetenschap gebaseerde moderne trainingsmethoden om de honden die erop te zien zijn les te geven.

Ze zijn allemaal verschillend. Sommige zijn vooral tutorials of ‘hoe te’ video’s. Sommige zijn gewoon demo’s van wat bereikt kan worden door positieve versterkingstraining.

Ze staan niet in een bepaalde volgorde. Ik heb gekeken naar kwaliteit van instructie, vermaak, en verscheidenheid van inhoud.

Hier is mijn top tien van beste hondentraining youtube kanalen. Deze video’s zullen je helpen om je puppy een geweldige start te geven!

1. Emily Larlham – Kikopup

De Zweedse hondentrainster Emily Larlham is de vrouw achter Kikopup, een van de meest uitgebreide en grondige youtube honden trainingskanalen die er bestaan.

Vol met instructievideo’s in alle aspecten van hondentraining, is Kikopup ideaal voor beginners in positieve bekrachtigingstraining omdat het veel gedetailleerde video’s heeft over de bouwstenen van kerngedrag van gehoorzaamheid.

Kikopup heeft meer dan zesentachtigduizend abonnees.

2. Donna Hill

0001-88730534Donna is een Canadese hondentrainer en gedragstherapeut.

Ze heeft een aantal uitstekende tutorials, en haar video’s zijn meestal netjes gefilmd met een scala aan camerahoeken waardoor ze gemakkelijk op het oog zijn.

Donna heeft ook een aantal nuttige video’s over hondenverzorging, waarin ze bijvoorbeeld laat zien hoe je je hond kunt leren om blij te zijn met het schoonmaken van haar tanden of het knippen van haar nagels.

Ze heeft een handige index gemaakt van haar hondenvideo’s, die je hier kunt vinden Donna’s Video Index

Donna heeft bijna zevenduizend abonnees

3. Tab Shamsi – Training Positief

De video’s van Tab Shamsi zijn ook zeer geschikt voor complete beginners. Het is jammer dat hij niet meer regelmatig video’s uploadt, maar als je zijn collectie nog niet hebt bekeken, is het zeker de moeite waard om zijn kanaal te bezoeken.

Zijn video’s zijn goed gefilmd en in elkaar gezet, en de instructies zijn grondig en duidelijk. Tab heeft meer dan honderdveertigduizend abonnees

4. Heather Brook – Just Jesse

Jesse is een schattige Jack Russell Terrier. Hij is een echte internet ‘ster’ en dit youtube kanaal is eigenlijk zijn ‘show’ in plaats van een tutorial stijl site. Het is echter enorm leuk om naar te kijken en u kunt meer te weten komen over hoe trainer Heather Brook Jesse traint op haar website.

Jesse de Jack Russell heeft meer dan negentigduizend trouwe abonnees!

5. Pamela Marxsen – Pam’s Dog Academy

Pam’s hondenacademie is een schat aan hondentrainingsvideo’s waar je urenlang plezier van moet hebben. Er zijn alleen al 33 video’s in haar afspeellijst over loslopen!

Je vindt er hopen voorbeelden van de meest en minst voorkomende hondentrainingsvaardigheden.

Pam heeft meer dan achttienduizend abonnees

6. Grisha Stewart – Ahisma Hond

Grisha staat vooral bekend om haar BAT-training. Als je een van de vele mensen bent die met een reactieve hond leven, is het bekijken van haar kanaal een must. Maar haar youtube kanaal is ook zeker een bezoekje waard van elke hondeneigenaar, en staat vol nuttige demonstraties en adviezen.

Grisha heeft meer dan tweeduizend abonnees

7. Sophia Yin

Tot mijn grote verdriet ontdekte ik tijdens het schrijven van dit artikel dat de Amerikaanse dierenarts en gedragsdeskundige Sophia Yin onlangs is overleden.

Sophia was een enorme bijdrager aan de pool van online informatie over hondentraining en -gedrag, en een vooraanstaand voorstander van geweldloze hondentraining.

Veel, heel veel honden en puppies hebben baat gehad bij haar werk, en op het moment van schrijven zijn haar video’s nog steeds online beschikbaar.

Ik hoop dat ze voor meer hondenbezitters beschikbaar blijven.

Sophia’s kanaal heeft bijna zesduizend abonnees, en die zullen haar erg missen.

8. Eileen Anderson – Eileen En Honden

Eileen Anderson is een slimme dame! Ze is muzikant, ingenieur en computerexpert. Maar bovenal is ze hondentrainster.

Ik hou van haar youtube kanaal, haar kalme en logische benadering van training. Een niet te missen kanaal.

Vergeet niet Eileen’s blog te bezoeken voor meer informatie en interessante artikelen.

Eileen heeft meer dan tweeduizend youtube abonnees.

9. Kristin Crestejo – Moderne Kynologische Training

Kristin’s kanaal is een mijn van informatie. Niet alleen over formele gehoorzaamheidstraining, maar over de principes en concepten die ten grondslag liggen aan succesvolle en effectieve puppy- en hondenverzorging.

Haar video’s zijn gepolijst, goed geproduceerd, en het bekijken waard.

Kristin heeft meer dan negentienduizend abonnees

10. Zak George – Zak’s Hondentraining Revolutie

Geen hondentrainingsvideolijst zou compleet zijn zonder het noemen van Zak George.

Zak’s persoonlijkheid spat van deze video’s af en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Er is een breed scala aan video’s op zijn kanaal, en hoewel hij niet altijd even consequent is in zijn aanpak als sommige andere trainers op deze lijst, zijn ze een geweldige leerschool voor nieuwe trainers.

Zak heeft meer dan honderdzestigduizend abonnees.

En jij?

Er zijn geweldige video’s. Ik hoop dat je genoten hebt van de lijst. Vergeet niet je eigen favorieten toe te voegen in het commentaarveld hieronder!

Meer informatie over puppies

Happy-Puppy-jacket-image1-195x300Voor een complete gids voor het opvoeden van een gezonde en gelukkige puppy mag je The Happy Puppy Handbook niet missen.

Het Happy Puppy Handboek behandelt elk aspect van het leven met een kleine pup.

Het boek zal u helpen uw huis voor te bereiden op de nieuwe aankomst, en uw puppy een goede start te geven met potjestraining, socialisatie en vroege gehoorzaamheid.

The Happy Puppy Handbook is wereldwijd verkrijgbaar.

De top tien youtube honden trainingskanalen werd oorspronkelijk gepubliceerd op Totally Dog Training