Top 5 hondvriendelijkste vakantiebestemmingen in Europa

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun hond mee te nemen op vakantie. Wil jij ook op vakantie met je hond? Wij hebben de 5 hondvriendelijkste vakantiebestemmingen in Europa voor je op een rijtje gezet.

Parijs, Frankrijk

Deze stad staat bekend om zijn hond vriendelijke sfeer. Binnen de stad is het goed mogelijk om het de hond in zowel een fast food restaurant binnen te stappen als een leuke bistro. Als de hond klein genoeg is, dan is het zelfs mogelijk om de hond mee te nemen in de metro of de bus. Er is zelfs een taxi bedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoeren van de toerist met hond: Taxi Dog. In het zuiden van de Luxembourg Gardens is een enorm leuke plek om met de hond te gaan spelen.

Berlijn, Duitsland

Duitsland is een land waar vele hondenrassen vandaan komen, de Duitse herder is daar een van. Het is dus niet verwonderlijk dat de Duitsers een huisdier vriendelijk volkje is. Als je een hond hebt die gewend is om aan de fiets mee te lopen, dan is dit een ideaal vervoersmiddel om de Berlijn door te komen. De cafés die voornamelijk buiten serveren hebben er geen probleem mee als je de hond meeneemt, maar deze moet aangelijnd zijn en buiten blijven. Met een beetje mazzel krijgt de trouwe viervoeter nog een lekker stuk Duitse worst. Er is een aardige hoeveelheid aan diervriendelijke hotels, bed and breakfast adressen en accommodaties die tijdelijk te huur zijn.

Menorca, Spanje

Honden zijn een vast onderdeel van het leven in de straten van Menorca. De hele familie kan heerlijk genieten van de mediterrane zon op het Spaanse eiland. De diervriendelijke accommodaties nemen rap in aantal toe, evenals de diervriendelijke reisopties op het eiland. Of je nu een auto huurt en het kleine eiland af crosst of dat je lekker naar het strand gaat, honden en katten zijn bijna overal welkom.

Zwitserland

Als je het wilt hebben over een diervriendelijk land, moet je het hebben over Zwitserland. Alle honden en katten mogen de trein in/ Er zijn wel een aantal regels: een huisdier dat groter is dan 30 cm moet een 2e klas kaartje, tegen gereduceerd tarief hebben. Als het huisdier kleiner is dan de 30 cm dan mogen ze moeten ze in een dierentas of -krat en tellen ze als handbagage. Je kunt dus heel makkelijk naar Geneve en genieten van dat mooie meer, even naar Bern of gezellig naar de skipistes.

Groot Brittannië

Zolang de honden zijn aangelijnd zijn alle typen honden toegestaan op bepaalde treinen in Engeland. Dit opent een leuk aantal reis opties voor jou en je trouwe viervoeter. Sinds het Verenigd Koninkrijk de regels heeft aangepast over het meenemen van honden vanuit andere landen zijn er steeds meer toeristen die hun huisdier mee nemen op vakantie. Als je besluit te op vakantie te gaan naar Engeland overweeg dan een reis van Cornwall naar Schotland of naar Wales. Een prachtige omgeving met nog mooiere wandel routes in de "national parks".

Bronnen:
Rendez-vous en France
Menorca Zoover
Dogs Included