Bonje met de buren om 2 bouviers en dood gebeten konijn

konijn doodDe familie Fleuren uit Maarssen zijn boos en verdrietig omdat hun konijn is doodgebeten door de bouviers van de buren. De eigenaar van de honden, Herman Romijn, is tegen het afmaken van zijn honden. 'Ze zijn niet gevaarlijk. Ze vallen geen mensen aan. Het konijn daagde de honden uit door steeds te graven in de grond. Het hok staat pal naast mijn schutting.'

Romijn geeft wel toe dat hij niet had verwacht dat de honden door de schutting zouden breken, maar is van mening dat een deel van de schuld ook bij de buren zou liggen. Het komijn loopt immers los in de tuin en zou zijn bouviers hebben uitgedaagd door bij de schutting te graven.

Ook het vorige konijn van de familie Fleuren is vijf jaar geleden doodgebeten door de zelfde honden. De familie wil dat er maatregelingen worden genomen. 'Een nieuwe schutting is niet genoeg. Ze zijn ook door deze schutting gekomen.' De achtertuin zou een ravage zijn geweest, de honden maakte een gat in de schutting, vernielden het konijnenhok en stortte zich daarna op de vuilnisbak.

De PvdA Maarssen zocht gisteren contact met burgemeester In 't Veld over de zaak en eventuele maatregelingen. Samen met de politie wordt er gekeken hoe de situatie het beste aangepakt kan worden.

Het algemeen dagblad beschrijft de honden als "zeer agressief", maar is dit wel terecht? Lopen er niet vele lieve teckels en labradors rond die geen mens kwaad zou doen en toch deze kans ook zouden pakken? Vele hondenbezitters zouden hoogst waarschijnlijk het risico niet willen nemen om het uit te testen. Wat is jullie mening? Het zou in ieder geval een leuke aflevering zijn voor het programma "Bonje met de buren" van RTL.


Meer hondennieuws:

Uitgehongerde honden eten eigen baas op
Poepende hond opgespoord via DNA
Vrouw overlijdt na seks met hond?
Filipijnse tiener hangt puppy aan wasdraad