Honden in de Guinness Book of Records 2011


De Grootste levende hond ter wereld

Giant George, een enorme Duitse dog uit Tucson, officieel de grootste hond ter wereld. George is 109 centimeter hoog en 2,2 meter lang. Hij weegt 111 kilogram en verorbert maandelijks zo'n 50 kilogram voedsel.


De kleinste levende hond

De kleinste hond draagt de naam Heaven sent Brandy en werd op 31 januari 2005 gemeten op een lengte van 15.2 centimeter van neus tot staartpunt. Brandy is een Chihuahua.


Langste oren

De langste oren behoren toe aan een bloedhond, genaamd Tigger. Het rechter oor meet 34.9 cm en het linker 34.2 cm.


De langste tong

Puffy de Pekinees bezit de langste (honden)tong ter wereld. Het gaat om een lap van 11,4 centimeterĀ 


Meeste flessen recycled door een hond

Tubby de labrador is gek op plastic. In een jaar tijd heeft hij 26000 PET flessen verzameld. Na ze stuk te bijten geeft hij het afval aan zijn baasje. Die zorgt ervoor dat het materiaal bij de recyling terecht komt. En zo is Tubby een levende green machine


Duurste hond

Yangtze River Number Two (ja, dat is zijn naam) is een zwarte mastiff en is de duurste hond allertijden. Hij werd gekocht door een jonge miljonair bekend als "Mrs Wang" en koste 582.000 dollar


Tennisballen vasthouden

Het record 'zoveel mogelijk tennisballen in je mond hebben' staat op naam van Golden Retriever Augie. Augie presteerde het om vijf tennisballen te verzamelen en tegelijk in zijn mond vast te houden.

Gerelateerde artikelen:

De lelijkste honden. En de winnaar is...
Grappige en bizarre honden producten!.
Hond als mode accessoire.
De creatieve honden kapper