Filipijnse tiener hangt puppy aan wasdraad

Een Filipijnse tiener heeft voor heel wat verontwaardiging gezorgd door zijn puppy met knijpers aan een wasdraad te hangen.

Als toemaatje zette Jerzon Senador uit Calamba ook nog de foto's van zijn laffe daad op Facebook. "Ik verveelde me", luidde het bijzonder slappe excuus. Omdat heel wat surfers boos reageerden, zag de dierenbeul zich uiteindelijk genoodzaakt om de foto's er af te halen en zich publiek te excuseren.

De grote verzoeningspoging van Senador.
Meer dan 3.000 Facebook-leden verenigden zich intussen al in de groep 'Jerzon Senador The Animal Abuser'. Daarin wordt opgeroepen om hem voor de rechter te slepen. De Filipijnse dierenrechtenorganisatie is alvast een onderzoek gestart.

Ook op Twitter gonsde het van verontwaardiging. "Hang Jerzon ondersteboven aan een waslijn", stelde Ken Turiano voor. "Volgens mij kan je na zo'n daad je deur niet meer uit", reageerde IamRHEA16.

"Zal nooit meer gebeuren"
Senador slaat intussen mea culpa. "Aan alle dierenliefhebbers en mensen over de hele wereld, alstublieft, lees dit", klinkt het. "Ik wil vergiffenis vragen voor hetgeen ik mijn hond aangedaan heb. Hopelijk vergeven jullie mij, ik beloof dat het nooit meer zal gebeuren."

In mei 2010 kreeg een student naast een boete van 2.000 Filipijnse peso's (32 euro) ook twee maanden gemeenschapswerk opgelegd omdat hij een kat gedood had en daarover op zijn blog opschepte. Het was de eerste keer dat een dierenmishandelaar in de Filipijnen ook effectief veroordeeld werd.

Meer hondennieuws:

Uitgehongerde honden eten eigen baas op
Poepende hond opgespoord via DNA
Vrouw overlijdt na seks met hond?
Shanghai wil één hond per gezin