De SnoepDog: De oplossing voor hondenpoep

border collie hond Je kunt misschien binnenkort hondenpoep inruilen voor hondenbrokjes met de nieuwe prullenbak speciaal voor honden (baasjes)

De nieuwe innovatieve prullenbak

Vier studenten aan de universiteit van Tilburg hebben innovatieve oplossing gevonden voor het hondenpoepprobleem, namelijk de Snoepdog. De Snoepdog prullenbak beloont hond en baas voor het opruimen van hondenpoep. Wanneer een hondeneigenaar een vol poepzakje in de prullenbak gooit rollen de hondenbrokken uit de bak om de honden te belonen. De eigenaren krijgen een persoonlijke pas waarmee ze bij de prullenbak kunnen inloggen om een leeg zakje te ontvangen en te kunnen sparen voor belastingkorting of kans kunnen maken op speeltjes voor de hond.

Het idee is ook dat aangezien er hondenbrokjes uit de prullenbak rollen dat honden zo geconditioneerd worden om in de buurt van de bak te poepen. Zo hoeven baasjes niet met volle poepzakjes tientallen meters over straat te lopen. Of de honden deze link leggen is nog maar de vraag.

De hondentraining van de dierenbescherming in Breda mochten de SnoepDog als eerste testen. De werknemers reageren tot nu toe erg positief over de nieuwe honden prullenbak. De studenten zijn van plan het apparaat aan te bieden aan gemeenten.
Gerelateerde artikelen:


Hondendrollen Kunst
Diarree bij de hond
Vanaf 2012 worden honden verplicht gechipt